Що робити з уламком «русского міра» у Львові?

29.09.2017 09:00   Джерело: ІА Дивись.info
Опубліковано : Львівський Новинар

У приміщенні колишнього Російського культурного центру у Львові до 14 жовтня 2018 року має запрацювати «Будинок воїна», передає кореспондент ІА Дивись.info.

Такою є умовна назва установи, яка має постати на місці колишнього російського «культурного центру». Щоб визначитися з долею приміщення колишнього російського  центру на вулиці Короленка, сьогодні в облраді зібрали представників громадських організацій бійців АТО.

Майданівець та боєць батальйону «Айдар» Володимир Правосудов «Штурм» запропонував облаштувати на Короленка музей україно-російської війни.

«У Львові немає жодного музею, який би представляв теперішню війну. Це має бути простір, де б збиралися учасники бойових дій для нагородження, для своїх урочистих події і зробити там експозицію трофеїв з Майдану і війни. Ми три роки збирали експонати», – каже «Штурм». За попередньою оцінкою проектної організації ремонт обійдеться у 5.5 мільйонів гривень. Там констатують жахливий стан приміщень. Кошти на ремонт має виділити облрада. Водночас там сподіваються залучити не лише бюджетні кошти.

«Може бути декілька джерел, Державний фонд регіонального розвитку, обласний бюджет, будемо шукати інші джерела», – каже голова бюджетної комісії ЛОР Олег Домчак. Наразі точаться суперечки і щодо форми власності майбутньої установи. Частина громадських активістів побоюються, що приміщення перейде у приватну власність і висловлюють пропозицію щодо створення комунального підприємства для управління майбутньою установою. Серед альтернативних пропозицій – передати будівлю в довготривалу оренду одній з ГО атовців.

Після сьогоднішнього огляду приміщень колишнього російського культурного центру в облраді просять громадські організації, які об’єднують атовців до кінця жовтня, подати конкретні пропозиції, щоб чітко визначитися з їх призначенням і за рік провести тендери та виконати необхідні роботи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ІА Дивись.info