На Львівщині суд амністував охоронця, який пропустив втечу двох затриманих

22.11.2017 10:28   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

На Львівщині суд амністував поліцейського, який під час охорони приміщення ізолятора тимчасового тримання у Самборі не перевірив вчасно камери та пропустив втечу двох з утримуваних під вартою осіб. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Читайте також

Ганущин звільнив керівників двох комунальних закладів, у яких тривали перевірки
Самбірська міськрада за незаконне звільнення чиновниці з бюджету виплатить 25 тис. грн
Засудженого Шокала звільнили з посади заступника начальника Львівської митниці за угодою сторін

Як зазначається у матеріалах справи, 15 жовтня 2016 року, заступивши на пост охорони приміщення ізолятора тимчасового тримання Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області, сержант поліції під час несення служби на цьому пості у період часу з 20.00 15.10.2016 по 08.00 16.10.2016 вносив до постової відомості та акта щоденного технічного огляду камер та службових приміщень ІТТ завідомо неправдиві відомості про те, що проводилася виводка арештованих, обшук камер та перевірка технічного стану будівлі ІТТ, а також виконав підписи, що засвідчують цю інформацію, від імені працівників Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області. Хоча насправді службові дії, які мав робити, не виконував. Та як виявилося згодом, з п'яти осіб, що утримувалися в ІТТ Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області, під час його чергування втекли двоє.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та просив застосувати до нього амністію.

Самбірський місьрайонний суд вирішив, що це умисний злочин невеликої тяжкості. Тому 10 листопада 2017 року виніс вирок, яким засудив поліцейського за ч. 1 ст. 366 КК України до штрафу у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 510,00 грн. з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків. Проте звільнив від відбування основного та додаткового покарання на підставі пункту Закону України "Про амністію у 2016 році". Амністований має лише сплатити на користь держави процесуальні витрати на залучення експертів в сумі 1143,48 грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo