Під ЛОДА протестують проти блокади найтиражнішої україномовної газети «Експрес» (Фото)

04.01.2018 13:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Юрій Шередько

Вранці, 4 січня, понад 12 тон газети «Експрес» вивантажено при вході до Львівської обласної адміністрації. Таким чином журналістський колектив газети «Експрес» розпочав протестну акцію проти фінансової блокади газети Державним підприємством «Укрпошта».

Газети привезли до ЛОДА після того, як «Укрпошта» відмовилася прийняти тираж для розповсюдження по передплаті.

Наприкінці 2017 року газета «Експрес» заявила, що «12 грудня, за підписом одного із керівників «Укрпошти» М. Ростова, офіційно видано лист про заборону приймати передплату на газету «Експрес» по всій країні. До редакції почали надходити дзвінки від читачів, яким «Укрпошта» відмовила у праві отримувати газету «Експрес», оформивши передплату на неї. Згодом, 19 грудня «Експрес» повідомили, що «Укрпошта» не продовжуватиме договору з редакцією, який діяв з 2004 року.


«У нас є чинний договір з підприємством «Укрпошта», заснованим державою. Згідно з ним, ми маємо обов’язок доставляти людям наші газети. Ми справно виконуємо свої обов'язки, ми виготовляємо чи не найкращі в країні українські газети, дуже популярні газети. Але «Укрпошта» без пояснення причин раптом відмовилося виконувати свої обов'язки. Держпідприємство, держава зібрали з людей гроші, але відмовляються виконати оплачену людьми роботу, доставити їм газети. Чому? Тільки тому, що їм не подобається те, що ми пишемо. Людям подобається, а державі — ні. Ми прийшли висловити протест: люди мають право читати ті газети, які хочуть, а не ті, які призначить держава. Ми будемо щотижня  — навіть безоплатно  — доставляти найпопулярнішу газету, залишати її тут, під будинком представника Президента, щоб усі побачили, яке ставлення керівництва держави до української преси, до людей, які люблять читати українською»,  — заявляють журналісти.  

Журналісти вважають таку блокаду видання політичним тиском, через критику діючої влади, і вимагають негайно припинити блокаду видання  покарати винних у її організації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews