Львівські лікарі видалили пухлину носа у 8-річного хлопчика

Хлопчик залишається під наглядом лікарів.

22.05.2020 20:35   Джерело: ZNAJ.UA
Опубліковано : Патрік Скеля

Хірурги львівського ОХМАТДИТ видалили рідкісну пухлину носа у восьмирічного хлопчика, пише - ZNAJ.UA.

Читайте також

Американські лікарі за тиждень прооперували у Львові понад 50 дітей з опіками
Інноваційні технології ULTRAPULSЕ: як хірурги з Бостону лікують українських дітлахів

Мати хлопчика розповіла, що у дитини часто був закладений ніс. Марка відвели на обстеження до Лора, який діагностував у нього гайморит і призначив відповідне лікування. Однак воно не допомогло і симптоми погіршилися - у хлопчика почалися часті носові кровотечі.

Після цього Марка відвели в ОХМАТДИТ, де лікар під час обстеження помітив утворення, яке повністю перекрило носовий прохід з лівого боку. Оглянути його детально не вдавалося, оскільки пухлина почала кровоточити при найменшому дотику.

Після проведення ретельного обстеження із застосуванням магнітно-резонансної томографії, лікарі підтвердили наявність пухлини і негайно стали готувати хлопчика до термінової операції.

Марка оперували більше години. За цей час хірурги видалили капілярну гемангіому перегородки носа яка досягла розміру 4 см. Після цього пухлину відправили на обстеження, яке показало, що вона була доброякісною.

Загалом, медики залишилися задоволені проведеною операцією, адже їм вдалося врятувати хлопчика від пухлини і зберегти його носовою перегородку неушкодженою. Марка вже виписали і відправили додому але він усе ще буде залишатися під наглядом лікарів деякий час.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZNAJ.UA