Інноваційні технології ULTRAPULSЕ: як хірурги з Бостону лікують українських дітлахів

28.09.2017 09:00   Джерело: 5 канал
Опубліковано : Львівський Новинар
Хірурги Бостонського опікового центру сьомий рік поспіль приїжджають до Львова - оперувати українських дітлахів.

Лікують маленьких пацієнтів коштом благодійників й унікальним обладнанням, яке привозять із собою зі США, передає кореспондент "5 каналу". 

Шестирічна Іринка з Маріуполя оговтується після чергової операції. У три роки вона сіла у відро з окропом. Цьогоріч американські хірурги вже оперували її післяопікові рубці, які не давали повноцінно рухатися та рости.

"Ми приїжджаємо уже третій рік сюди. Рухи ніжки уже стали ліпшими. Ми вдячні цим людям, що вони є, що вони приїжджають, що вони допомагають нашим діткам, бо ми нікому не потрібні з такими проблемами", - розповідає бабуся пацієнтки Олена Герман.

Поруч ще одна пацієнтка –  13-річна Оля. Вона також з опіками, яких зазнала у ранньому дитинстві.

"Сподіваюся, що не буду мати жодних рубців. Почуваюся добре, спати тільки хочеться", - каже пацієнтка Ольга Клімчук.

Робочий день іноземних медиків розпочинається о 07:00 ранку. Оперують до вечора, інколи й без обіду. На рахунку керівника групи американських лікарів Геннадія Фузайлова понад півсотні врятованих українських дітей. Уже сьомий рік поспіль він разом із колегами проводить операції у Львові. Для пацієнтів вони безплатні, а кошти виділяють благодійники.

"Операції з лазером, який ми привезли (UltraPulsе), є унікальними тим, що глибина проникнення – до 4 міліметрів. Це дає можливість нам переконфігурувати рубці без хірургічного втручання. Це нова технологія у нас – в Америці. Ми дуже раді допомогти українським дітям, особливо коли вони перебувають у скрутному становищі", - запевняє лікар-анестезіолог бостонської клініки Геннадій Фузайлов.

Американцям допомагають й українські медики. "Деякі нюанси і новітні технології є. Звичайно, що Америка йде попереду, і тому якісь нововведення ми підкреслюємо і дивимося на їхні розробки", - коментує лікар-хірург Антон Висоцький.

Окрім дітей, цьогоріч прооперують і львівського волонтера, який у 2015 поблизу Попасної підірвався на фугасі. Чоловік зазнав понад 70% опіків тіла.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 5 канал




Телеканал Рада. Прямий ефір

Радіо

TeNews Radio Вголос

Головне за день

Архів новин

Вверх
Вниз