Правоохоронці завершили розслідування факту загибелі двох гірників на шахті ДП «Львіввугілля»

04.06.2020 22:24   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Ідеться про інцидент, який стався 29 травня минулого року на одній із шахт ДП «Львіввугілля.

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Як встановили слідчі Сокальського відділення поліції під процесуальним керівництвом Червоноградської місцевої прокуратури, 35-річний гірничий майстер дільниці з видобутку вугілля мав технічну можливість запобігти нещасному випадку, однак, порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, внаслідок чого стався обвал породи, під завалами якої загинули двоє гірників 48 та 22 років.

Такі висновки були підтверджені, зокрема, і актом спеціального розслідування нещасного випадку на виробництві, а також експертизою з дослідження причин та наслідків надзвичайних подій в гірничій промисловості та підземних умовах.

Дії фігуранта кваліфіковано за ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель людей), а обвинувальний акт стосовно нього 22 травня 2020 року скеровано до суду.

Санкція статті передбачає 8 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати посади чи займатись певною діяльністю.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews