Тернопільська народна автентика на Дні вишиванки у Празі (Фото, відео)

30.05.2017 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Львівщини

Тернопільська етногалерея «Спадок» родини Демкур стала окрасою свята 21 травня з нагоди Всесвітнього Дня вишиванки у Чехії, яке організувала українська громада. У рамках святкування відбулися мегамарш центром Праги (святкова хода з розгорнутим великим українським державним прапором) та гала-концерт. Гаслом дійства було: «Одягни вишиванку і приєднуйся до нас!».

null
Фото автора

 

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Етногалерея родини Демкур «Спадок» приїхала на святкування на запрошення Товариства українців у Чехії «Берегиня», до складу якої увійшла і директор Бережанського краєзнавчого музею. Етноколекцію тернополяни презентували під час другої частини святкової програми, яка відбулася в одному з культурних осередків Праги Народному домі на Віноградах. Водночас заслужений працівник культури України Надія Голод ознайомила з історичними подіями, які відбувалися під Зборовом Тернопільської області, де також брали участь чеські вояки. Вона запросила відвідати Україну 2 липня на святкування та вшанування пам’яті загиблих до 100-ї річниці боїв під Калинівкою (на відкриття Меморіального пам’ятника).

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Загалом метою візиту було пропагування вагомого значення спадщини рідного краю, поєднання минулого, сьогодення й майбутнього. Наші земляки прагнули було донести до всіх українців Чехії почуття прекрасного, пробудити повагу до народних традицій і любов до свого національного українського мистецтва. Адже тільки, вивчаючи, оберігаючи і знаючи традиції наших прадідів, ми зможемо передавати культурну спадщину свого народу нащадкам.

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Представники делегації з Тернопілля від імені Тараса, Івана та Ірини Демкур і голови громадської організації «Туристичної Асоціації Тернопілля» Наталії Волощук висловлюють велику вдячність всім українцям у Чехії за запрошення розділити гордість за свою неньку Україну на Всесвітньому дні вишиванки. Особливу подяку вони висловлюють керівнику Товариства українців «Берегиня» - харизматичній, енергійній Марії Скибі (Дмитраш), яка докладає багато зусиль для популяризації та відродження українських традицій за кордоном. Слова вдячності також линуть на адресу заступнику голови Українського дому, голові Євромайдану у Празі, керівнику мегамаршу Михайлу Топорову, який популяризує історичні події і багато робить для популяризації України. У майбутньому тернополяни планують співпрацювати з ним щодо реконструкції подій І світової війни.

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Ми впевнені, що це тільки покладений початок співпраці між громадськими організаціями. Тернопільська делегація була приємно вражена високим рівнем обслуговування і перевезення «REGABUS» (директори – Євген і Любов Регам з Закарпаття). Особлива подяка за проживання по-домашньому Аллі Мельникович та Сергію Горашу, власникам компанії «PM–APARTMENTS».

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Організатором гала-концерту, диригент колективу була креативна Ірина Коценко. За смачну гостину тернополяни дякують фірмі «Quatro QUSTO», зокрема пану Тарасові та пані Лесі.

Читайте також

Українські строї з етногалереї родини Демкур «Спадок» презентуватимуть у Празі

Як зазначила пані Марія (керівник колективу «БЕРЕГИНІ»), що усі, хто долучився до організації акції, зробили великий внесок у пропаганду багатої української культури за кордоном. Вона додала, що саме в єдності наша сила!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews