На літературне рандеву тернопільська поетеса Тамара Гнатович завітала не сама (Фото)

05.06.2017 15:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

«Де любов надіями горить» – під такою назвою відбулось літературне рандеву із тернопільською поетесою Тамарою Гнатович у центральній бібліотеці Великогаївської об’єднаної територіальної громади. А завітали на рандеву школярі відпочинкового табору «Шанс», який  працює на базі ЗОШ  I – III ст. у Великих Гаях.

У творчому зажинку цієї поетеси багатий урожай: чотирнадцять книг. І якщо перші три були для дорослої аудиторії, то решта – для дітей. Останнім притаманна особлива енергетика, адже вони про добро і доброту, доброзичливість, любов і повагу до батьків, бережливе ставлення до природи, про збереження традицій рідного краю. З книгами присутніх ознайомила директорка книгозбірні Надія Прийма. Ось тільки одна з них:

«Вірші про найкращі пори: від сніжинки – до комори».

   Ця книжечка – це не просто цікава мандрівка у загадковий світ природи, а ще й – відкриття у ньому самого себе, відчуття своєї цілісності із природою, із Абсолютом, який все це створив. Бо сьогодні, на жаль, у стосунках «людина-природа» -- велика прогалина. Наші діти – це пряме  віддзеркалення  наших думок, наших дій, вчинків. Вони у всьому копіюють дорослих. А чи завжди вчинки та дії дорослих  у сучасному суспільстві мають позитивний результат та, зрештою, гарний приклад для наслідування?  Невеличка за обсягом книжечка дуже актуальна за своїм змістовним наповненням. Авторка  просто і водночас влучно та ненав’язливо у поетично-грайливій формі розповідає про повсякденні явища природи, надаючи їм важливого філософського підтексту та особливої значущості, приписуючи їм людські риси. І це дуже добре, адже дітям з їхньою багатою творчою уявою в такій формі легше сприймати оточуючий світ, відтак легше усвідомити своє (як особистості) істинне призначення на Землі, а саме – любити світ і служити йому, повсякчас творячи добро.

Читайте також

У Києві аплодували талановитим поетесам Тернопілля (Фото)

Лауреат премії журналу «Літературний Тернопіль» у номінації «Поезія» (2011 р.) та обласної премії в галузі культури (номінація «Література для дітей та юнацтва – імені Іванни Блаж­кевич») за 2014 рік, Тамара Гнатович постійно у творчому пошуку. Одна за одною виходять її збірки поезій «Симфонія любові» (2007 р.), «Спішу» (2008 р.), «Розхитаю дорогами обрій» ( 2010 р.), книжечки віршів для дітей «У бабусинім дворі» (2010 р.), «Жива вода-водиченька» (2010 р.), «Вірші про найкращі пори: від сніжинки – до комори» (2012 р.), віршовані казки «Про пригоди в синіх водах» (2014 р.), «Таємнича місія» (2015 р.), «Казка про Добрика» (2015 р.), віршовані казки-п’єси для дітей «Пташиний ранок» (2011 р.), «Числа, цифри, цифренята» (2013 р.), «Ось такі пригоди у саду і на городі» (2016 р.), «Листівки Миколаю» (2016 р.). Щойно побачила світ пісенна «Матусина веселка» (2017 р.). У ній діти знайдуть готові нотні тексти для розучування пісень. Музику написав композитор Микола Ведмедеря – музичний керівник освітнього закладу.

Разом із письменницею у гості до дітей завітав дует Людмили та Тараса Бутенків. Вони виконали низку пісень на слова пані Тамари. Особливо припали до душі пісні «Полечу додому», «Тепла хата», «Повертайся» тощо. До речі, успіхом у наших краян вже кілька років поспіль користується пісня «Татові світанки» у виконанні Лесі Горлицької. Школярі захоплено слухали поетесу. Хочеться вірити, що ця зустріч надихне їх на «особливий» вчинок: вони відкладуть вбік планшети, вимкнуть комп’ютери і зануряться у читання книжок улюблених письменників, адже попереду довгоочікувані канікули.

Фото: Валентина Семеняк

 

Фото: Валентина Семеняк

 

Фото: Валентина Семеняк

 

Фото: Валентина Семеняк

 

Фото: Валентина Семеняк

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews