Львів'янка не хоче віддавати ротвейлера, якого мають конфіскувати за рішенням суду

05.08.2017 12:00   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Тарас Жак

Безвідповідальний господар може залишитися без собаки. Вже вдруге Сихівський районний суд постановив конфіскувати у власників собаку. Цього разу ротвейлера, який під час прогулянки без намордника вкусив 9-річну дівчинку. Схожий випадок стався на Сихові 15 травня. Тоді під час нічної прогулянки собака вкусив хлопчика, який наїхав самокатом тварині на хвіст. Однак наразі немає інформації про оскарження такого рішення, - пише zaxid.net.

Прикрий випадок стався ще 30 травня. Близько другої дня Ольга Коцінська якраз виходила з дітьми з ліфта. Тоді зустріла свою сусідку із собакою.

«Господиня його била, щоби він залазив у ліфт. Ми збоку стояли, бо ми хотіли, щоби вони зайшли і пройти повз них. Пес не послухався, але не подав навіть звуку, щоби ми були насторожі. Збив її з ніг, вона впала на килим біля ліфту і вкусив», – розповіла мама постраждалої Ольга Коцінська.

Як стверджує жінка: ротвейлер був без намордника та повідка. Мати встигла вихопила дитину. Але собака залишив рвані рани на стегні 9-річної Юлі. Зараз місце укусу трохи загоїлось, але все ще помітне. Залишився й страх.

«Коли йду з мамою на площадку і бачу цього собаку – плачу, бо боюся, що він мене ще раз вкусить», – каже 9-річна Юля.

Страхи дівчинки, схоже, не безпідставні. Собаку на прогулянку, навіть після такого випадку, виводять хоч і в наморднику, але без повідка. Власниця собаки – 17-річна Ярина. Того дня Багіру вигулювала її бабуся. Дівчина версію постраждалої сторони заперечує. Каже: собаці стали на лапу.

«Вона перед тим лежала тут, нікого не чіпала. Баба її тримала за поводок, сусідка зайшла в під’їзд. Я не повірю ніколи, що моя собака просто так взяла і вкусила. Сусідка з 9 поверху їздить, вона її гладить. Вона її знає, вона нічого їй не робить. Я ніколи не повірю, що моя собака, яка вже 9 років живе, вкусила би так просто», – розповіла власниця собаки Ярина.

Сусіди не раз бачили собаку без намордника, однак агресії вона не проявляла.

«Я біля неї ходив, вона на мене не гавкала, нічого», – розповів сусід Олег.

Ця справа потрапила до Сихівського районного суду. Рішення першої інстанції 27 липня підтвердив і Апеляційний суд. Далі судові виконавці мали би забрати собаку від власників.

«Державний виконавець прийняв рішення про відмову і повернув даний виконавчий документ, тому що в судовому рішенні не було вказано всіх необхідних реквізитів, які необхідні для відкриття виконавчого провадження. Не зрозуміло також із результативної частини рішення – про яку саме собаку йдеться», – наголосив керівник територіального управління юстиції Ярослав Жукровський.

Коли ці помилки виправлять, собаку заберуть у господарів і передадуть на перетримку в ЛКП «Лев». Виконавець спробує її продати через систему електронних торгів, як арештоване майно.

«За період отримання тварини відповідно боржник повинен оплатити кошти, які витратило підприємство умовно на її утримання, тобто це старий власник собаки», – додала директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Кілька років тому у Львові вже продавали собак на торгах, пригадують в управлінні юстиції. Однак, зауважує кінолог, зміна господаря для собаки – це неабиякий стрес.

«Коли там 8-9 років собака живе з одним і тим самим господарем і він його потім віддає – це зрада для нього. І для того, щоб був новий господар – це треба довести, що людина любить цю тварину», – пояснив кінолог Андрій Кирилов.

Віддавати собаку господиня не хоче, адже тварина живе з нею вже дев’ять років. Проте придбати собаку через сайт дозволено і старим господарям. Однак, якщо за результатами трьох торгів її ніхто не купить, тоді тварину можуть безкоштовно передати правоохоронцям, військовим, або іншим державним установам.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net