На Львівщині діток з особливими потребами возитимуть спеціалізовані шкільні автобуси (Фото, Відео)

07.09.2017 20:00   Джерело: dyvys.info
Опубліковано : Львівський Новинар

5 вересня, у Навчально-реабілітаційний центр Святого Миколая в Брюховичах передали 2 нових шкільних автобуса, - пише dyvys.info.

Зараз в Україні впроваджується інклюзивна освіта, а отже є потреба в довезенні дітей із особливими потребами до навчальних закладів. Вартість одного автобуса, обладнанного спеціальним підіймачем, складає майже 2 мільйона гривень. На ньому можуть їздити діти які прикуті до інвалідного візка. Також в автобусі передбачені місця в салоні, де є спеціальні сидіння із ременями безпеки для дітей, що не можуть пересуватись самостійно.

 

Зараз в Львівській області є 45 шкільних автобусів. Цьогоріч в рамках програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки, за кошти обласного бюджету, для навчальних закладів було закуплено ще 3 автобуси із спеціальними пандусами. Також, до кінця року, планують повністю виконати програму закупівлі 50 автобусів які не були закуплені в минулі роки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: dyvys.info