На Стрийщині підписали меморандум у сфері розвитку туризму

26.09.2017 14:30   Джерело: ZIK
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 26 вересня, у Стрийській РДА підписали меморандум про співпрацю і партнерство у сфері розвитку туризму на Стрийщині між Стрийською райдержадміністрацією, Стрийською районною радою, місцевими радами та громадськими організаціями, пише - ZIK.

Про це повідомили у Стрийській райдержадміністрації.

«Підписання меморандуму зумовлене ініціативою голови громадської ради при РДА Юрія Комарницького та його однодумців, які виявили бажання взяти участь у конкурсі проектів Європейського банку реконструкції і розвитку, – зазначив голова Стрийської райдержадміністрації Василь Зубрицький. – Запропонований проект «Створення ландшафтно-відпочинкової території «Бестріл» орієнтований на поліпшення туристичної привабливості нашого краю, сприяння розвитку здорового способу життя та охорону і збереження історико-культурної спадщини Стрийщини».

Голова Стрийської районної ради Роман Козак відзначив, що природні багатства Стрийщини, її мальовничі краєвиди, мінеральні джерела та історичні пам’ятки приваблюють туристів. Впровадження даного проекту сприятиме розвитку краю та формуванню його позитивного іміджу.

Презентуючи проект, Юрій Комарницький розповів, що загальна сума коштів, які можуть бути спрямовані для його реалізації, складає 11 млн 900 тис.грн.

Головною метою проекту є прокладення велодоріжки європейського рівня протяжністю 30 км, яка проходитиме через села Стрілків, Лотатники, Бережницю, Йосиповичі, Олексичі, Підгірці, Верчани, Слобідку, що сприятиме поштовху для розвитку інфраструктури сіл, залученню інвестицій та потоку фінансів у бюджет.

Меморандум про співпрацю і партнерство підписали голова Стрийської РДА Василь Зубрицький, голова Стрийської районної ради Роман Козак, голова Стрілківської сільської ради Петро Столярський, голова Миртюківської сільської ради Михайло Олійник, голова Підгірцівської сільської ради Мар’ян Берник, Дашавський селищний голова Тарас Греськів, голова правління ГО «Агенція регіонального розвитку «Перспектива Стрийщини» Юрій Комарницький, голова БФ «Фонд громад «Рідня» Іван Гарбовський, голова ГО «Туристично-інформаційний центр «Стрийщина» Олександр Сікора, голова ГО «Стрий-Ровер Сіті» Олег Тарнавський та голова ГО «Екологічно-туристичний центр «Здоров’я» Ірина Сікора. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK