На Львівщині встановлять пам’ятні знаки полеглим воїнам УПА

Львівська обласна рада планує виділити кошти на впорядкування та встановлення пам’ятних знаків на місцях боїв та поховань загиблих воїнів УПА.

02.10.2017 23:30   Джерело: ТРК Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Відповідне рішення ухвалила на своєму засіданні у понеділок, 2 жовтня, комісія з питань  культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ, пише - ТРК Львів.

Читайте також

Новий повстанський роман «Троща» презентував у Львові Василь Шкляр
На Львівщині вшанували пам'ять командира УПА Василя Кука
Про останній бій УПА розповіла книжка-комікс

Як відомо, на Львівщині 2017 рік було проголошено Роком Української Повстанської Армії. Відтак, за рішенням комісії, департамент архітектури та містобудування ОДА  повинен при підготовці обласної програми “Охорона та збереження культурної спадщини Львівської області на 2018 рік” додати окремий напрямок, який стосується встановлення на території області пам’ятних знаків воїнам УПА. До переліку населених пунктів на 2018 рік, у яких встановлюватимуться пам’ятні знаки, увійдуть ці, які матимуть співфінансування з місцевих бюджетів.

Як повідомила директор департаменту Оксана Ткачук, є понад 500 пропозицій щодо  місць вшанування, однак їх буде системно проаналізовано та відібрано саме ті, які історично підтверджують поховання «упівців».

У зазначеній обласній програмі заплановано передбачити необхідні кошти на виготовлення малих та великих хрестів. Їх можуть розпочати встановлювати ще цьогоріч.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТРК Львів