Львівська облрада повинна завершити старі довгобуди, а не починати нові, - депутат

20.10.2017 14:36   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

У 2017 р. з обласного бюджету Львівської області виділено кошти на фінансування 77 об'єктів, з них 36 – це нові об’єкти. Значна частина довгобудів на території області мають ступінь завершеності від 70% до 90%, пише - Вголос.

Натомість вартість так званого нового будівництва, яке фінансується з різних програм соціально-економічного розвитку та за рахунок державних субвенцій, часто становить від 200 тисяч до 300 тисяч гривень. Чому об’єкти з таким кошторисом не фінансувати з конкурсу мікропроектів?

Читайте також

Ще один автобан до Львова пообіцяв Омелян
Понад 67 млн грн витратять на будівництво нової школи в Яворові

Про це під час засідання комісії Львівської обласної ради з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики зазначила депутат облради Ольга Шайдулліна (Свобода), яка і ініціювала розгляд на комісії проекту рішення про завершення та ліквідацію об`єктів незавершеного будівництва у Львівській області у 2017-2018 роках.

«Проблема незавершеного будівництва в області пов’язана з неефективним використанням бюджетних коштів, неправильним плануванням капітальних видатків та неналежними взаємовідносинами між замовником будівництва та балансоутримувачем. Для прикладу, відновлення покрівлі Народного дому у с. Пониковиця Бродівського району коштувало чималі кошти з обласного бюджету. Зі звіту Львівської ОДА ми дізналися, що об’єкт зданий в експлуатацію, а насправді дах і далі протікає», - зазначила під час розгляду питання депутат облради Ольга Шайдулліна (Свобода).

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак зазначила, що на сьогодні на території області є 789 об’єктів незавершеного будівництва, на 424 із них роботи не ведуться.

Недобудований пологовий будинок у м. Миколаєві Львівської обл.

Під час обговорення Ольга Шайдулліна зазначила, що Львівська ОДА і досі не надала їй відповіді щодо кількості об'єктів, які були у попередні роки здані в експлуатацію.

За підсумками розгляду питання на комісії, депутати ухвалили рішення про створення міжвідомчої робочої групи, яка має напрацювати положення про те, які довгобуди області потрібно дофінансувати першочергово.

Нагадаємо, 20 червня 2017 року депутат Львівської обласної ради від Свободи Ольга Шайдулліна подала до ради проект рішення, в якому запропонувала навести лад із об'єктами незавершеного будівництва на Львівщині. Зокрема, вона запропонувала при розробці програми капітального будівництва об'єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення зосередити увагу на об'єктах незавершеного будівництва високої будівельної готовності і на перехідних об'єктах з попереднього року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос