Майже тисячу випадків раку молочної залози виявили протягом року на Львівщині

У Львівській області за 9 місяців 2017 року фахівці виявили 911 випадків раку молочної залози.

31.10.2017 08:37   Джерело: dyvys.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Про це під час прес-конференції, 30 жовтня, повідомили фахівці Львівського регіонального онкологічного центру, пише - Дивись.info.

Рак грудей — найпоширеніша жіноча онкопатологія. Щорічно реєструється до 14 тисяч нових випадків хвороби. На Львівщині протягом 9 місяців цього року зареєстрували 911 випадків.

Читайте також

У Львові відкрили спеціальний центр для обстеження жінок на рак

«У нас 62,5 жінки на 100 тисяч населення хворі на рак молочної залози, по Україні — 68,6 на 100 тисяч, — каже Олег Дуда, заступник головного лікаря Львівського регіонального онкологічного центру. — Якщо взяти такі розвинуті країни, як Бельгія, Данія, де фіксується найвищий рівень захворюваності у ЄС, там кількість хворих доходить до 140 на 100 тисяч. Це пов’язане з тим, що там жінки живуть набагато довше і рак виявляють на ранніх стадіях».

За словами Олега Дуди, у Львівській області у 80% випадків захворювання на рак молочної залози патологію знаходять на 1 чи 2 стадіях. Інші 20% — занедбані стадії — 3 і 4.

«Це ті стадії, які потребують дуже дорогого лікування і, на жаль, результат не буде дуже добрий за виживанням. Якщо у нас однорічна виживаність приблизно 92%, то у США 90% — п’ятирічна виживаність. Якщо ми виявляємо патологію на доклінічній стадії, на першій, то це 100% вилікування. Практично такі люди живуть без хвороби і бюджет лікування таких пацієнток набагато менше. Це одноденна операція, після якої людина забуває про онкологічний центр», — наголошує Олег Дуда.

Фахівці закликають жінок проходити медичне обстеження у мамолога, а після 45 років — робити мамографію щорічно. Де пройти обстеження у Львові, читайте тут.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: dyvys.info