У Львові показали, як виглядає «Український Крим»

31.10.2017 22:29   Джерело: Вголос
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 31 жовтня, у Львівському історичному музеї презентували науково-популярне видання – мапу «Український Крим», пише - Вголос.

Карта включає інформацію про історію Криму, етнополітичний розвиток півострова, його національний склад населення, народи, які населяли цю територію, видатних українських діячів, пов’язаних з Кримом, російську окупацію 2014 року та правові засади деокупації.

За словами президента благодійного фонду «Україна-Русь» Ростислава Новожинця, мапу поділили на 3 блоки: сучасний, історичний та юридичний.

«Ми подали всю історію Криму, але акцентували на українському елементі. Зокрема, наголосили, де знаходяться українські пам’ятки та культурні осередки, - зазначив він, - Усе заради того, аби довести, що цей півострів може належати лише Україні».

Також у межах заходу він акцентував на основних історичних деталях з історії  Криму у період існування Великої Скіфії, Тавроскіфії, Босфорського царства, Київської Русі, Козаччини, УНР тощо. 

До слова, це вже 12 карта за ліком із циклу «Соборна Україна». Її поширять і у навчальних закладах, бібліотеках та серед громадськості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос