Львівщина розширить співпрацю з Туреччиною у сферах освіти і культури

17.11.2017 09:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Вчора,16 листопада, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із делегацією освітян університету м. Орду на чолі з ректором Тариком Ярилгачем. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Читайте також

Садовий відзвітувався Клімкіну за зустріч з Ващиковським

Очільник області привітав представників делегації і зазначив, що підписання Меморандуму між ЛНУ ім. Івана Франка та університетом м. Орду щодо реалізації програми академічного обміну студентами та викладачами, яке відбулось сьогодні - це вагомий крок щодо розширення співпраці в освітній сфері.

«Те, що ми матимемо можливість приймати студентів вашого університету, а українські науковці і студенти працюватимуть і навчатимуться у вашому місті, я вважаю, що це є велика основа для подальших взаємовідносин між нашими народами», – наголосив Олег Синютка.

У свою чергу ректор університету м. Орду Тарик Ярилгач зазначив, що на Львівщині добре розвинута економіка і тому взаємоспівпраця у сфері освіти і культури буде продуктивною.

«На Львівщині є університети, де працюють фахівці своєї справи і ми плануємо зробити обмін між викладачами і студентами. У травні ми хочемо запросити освітян і науковців з українських вишів до нас, щоб спільно працювати і ділитись досвідом», – підкреслив Тарик Ярилгач.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка також ознайомив делегацію із здобутками Львівщини у сфері культури і зосередив увагу на обміні викладачами та студентами  між Львівською національною музичною академією ім. М.В. Лисенка з викладачами та студентами турецького університетету з  м. Орду.

«Cьогодні наші народи готові до співпраці і завжди освічені люди і науковці займають першість серед інших, тому ми радо підтримаємо ваші пропозиції і Львівщина готова до розширення співпраці з Туреччиною і в освітній, і у культурній сфері», - зазначив Олег Синютка.

Також сторони порушили питання щодо напрацювання спільних проектів між університетами у сферах освіти, науки і культури, що надасть можливість студентам, аспірантам, викладачам брати участь у навчальних та навчально-дослідницьких програмах. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews