«Ратуша» звинувачує прес-службу ЛМР у поширенні фейкової інформації

29.11.2017 07:37   Джерело: Форпост
Опубліковано : Патрік Скеля

«Пані та панове з прес-служби Львівської міськради! Вам не здається, що кожна брехня повинна мати свою міру і межу! Упродовж останніх днів прес-служба Львівської міської ради публікує відверто неправдиві новини про те, що управління фінансового контрою, буцімто з нашої вини, не може розпочати перевірку фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Редакція газети «Ратуша». Впродовж цих днів ми спростовуємо цю брехливу інформацію…», - написала на своїй сторінці у Фейсбук журналістка газети «Ратуша» Христина Слюсарчук, пише  -Форпост.

Читайте також

Головред газети «Ратуша» Савельєв подарував Садовому яйця – «щоб той став чоловіком»

За її словами, десь можна зрозуміти мера, який намагається чинити тиск на свободу слова за допомогою 171 тисячі гривень, «бо всі розуміємо, що «Ратуша» відверто його дістала».

«Можна зрозуміти пана керівника управління внутрішньої політики ЛМР Євгена Бойка, який чомусь вважає, що виділити гроші на зарплату журналістам можна лише після аудиту. Можна зрозуміти начальника управління фінансового контролю ЛМР Олега Дроздова, який не пам’ятає, якого року він проводив аудит у «Ратуші». Ну, але медійно, от так неправдиво… Ну негарно так, є ж якась міра і межа! Завтра, 29 листопада 2017 року, за згодою обох сторін розпочнеться перевірка, яка триватиме до 15.12.2017 року. Тому, від імені колективу газети «Ратуша», прошу не поширювати фейкову інформацію із, як не дивно, офіційного сайту Львівської міської ради», - написала Христина Слюсарчук

На підтвердження своїх слів журналістка описала все, що відбувалося у редакції впродовж останніх днів:

«День 1-й

24 листопада, п’ятниця, до редакції (одразу після виконкому) навідався пан Олег Дроздов (начальник управління фінансового контролю ЛМР) із вимогою розпочати перевірку. Відтак йому було надано пояснення, що бухгалтера немає до 29.11.2017 року, і це підкріплено всіма відповідними документами. Пан Дроздов за власним бажанням покинув приміщення «Редакції газети «Ратуша».

Підкреслю, що пан Дроздов зайшов у приміщення редакції, сів за стіл, говорив, тримав у руці документи і ручку. Потім ДОБРОВІЛЬНО підвівся зі стільця і вирішив покинути приміщення редакції. Олегові Дроздову жодним чином не заважали чи не унеможливлювали перебування в «Редакції газети «Ратуша».

День 2-й

27 листопада, понеділок, до редакції навідується пан Олег Дроздов (начальник управління фінансового контролю ЛМР) із вимогою розпочати перевірку. Відтак йому було ПОВТОРНО надано пояснення, що бухгалтера немає до 29.11.2017 року, і це підкріплено всіма відповідними документами (зареєстрованими у міській раді, фото додається).

Підкреслюю, що пан Дроздов зайшов у приміщення «Редакції газети «Ратуша» і вийшов без жодних перешкод і за власним бажанням.

Близько обіду на сайті ЛМР з’являється новина: «Працівників управління фінансового контролю ЛМР не допустили до перевірки редакції газети «Ратуша».

Яким чином пана Дроздова не допускали та хто йому чинив супротив, пояснити навіть він особисто не зміг!

День 3-й

28 листопада до редакції навідуються двоє співробітників управління фінансового контролю із вимогою розпочати перевірку. Керівника редакції газети «Ратуша» не було на місці, їм було пояснено про причину його відсутності та запропоновано зачекати. Вони ДОБРОВІЛЬНО не затрималися у редакції газети «Ратуша».

І сьогодні, о 13.30, прес-служба Львівської міськради вкотре публікує неправдиву новину: «До 9.30 год жоден з працівників КП «Редакція газети «Ратуша» на робочому місці так і не з’явився». За інформацією прес-служби ЛМР, цього разу люди пана Дроздова не змогли розпочати перевірку, бо вони, порозмовлявши з охоронцем і не заходячи до ньюз-руму, ПОМІТИЛИ, що жодного працівника немає на робочому місті…», - розповіла Христина Слюсарчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Форпост