З перевантажувальної станції на вул. Північній до кінця січня мають прибрати сміття

26.01.2018 12:54   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Патрік Скеля

З нового року сміття не лише вивозили зі Львова, а й везли до міста. На перевантажувальну станцію «Північна» звезли відходи з Городоцького та Жовківського районів. Як пояснив перевізник, обласні полігони, які раніше із цих районів приймали ТПВ, у святкові дні не працювали. Тому сміттєвози й вирушали з районів до Львова, пише - ZAXID.NET.

Читайте також

Фінансові порушення обсягом у 47,8 млн грн, або як у Садового крали гроші на смітті
Львівське сміття знову знайшли на Івано-Франківщині
Контролювати вивіз сміття львів'яни будуть через онлайн-додаток

На перевантажувальній станції на вулиці Північній зараз накопичено близько 500 тонн сміття. Як розповів директор компанії «АВЕ-Львів», ці відходи не лише зі Львова. У святковий період через негаразди з технікою сюди привозили сміття й з Городоцького, Жовківського та Кам’янка-Бузького районів.

«Такі випадки можуть бути індивідуальні подекуди. Пов'язано це з тим, що обласний полігон, який приймає від Городка сміття, міг не приймати через поломки техніки. Потім, коли вже почав працювати цей полігон, ми перевантажували з контейнеровоза і возили назад на цей полігон. Тобто це й якщо було, то це тимчасово перетримували сміття. Але воно зразу за декілька днів переїжджало назад, на той полігон», – розповів директор «АВЕ-Львів» Юрій Демцю.

Є сміття й на інших двох перевантажувальних станціях, розповіли в облдержадміністації. Пояснюють, що не вивозили його через погодні умови, а також свята.

«На сьогодні після свят, коли перевізники взялись до роботи, сміття вивозиться і в найближчий час вони будуть працювати в режимі поточного прибирання і вивезення сміття», – сказав директор обласного департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Назарій Романчук.

З першого січня закон в Україні забороняє захоронювати не перероблені відходи. Тож полігони, які приймають сміття, зобов’язані його сортувати. На Львівщині з 20 сміттєзвалищ сортувальні лінії є у Новояворівську, Самборі та Буську. Однак вони ще не працюють.

«В цьому році маємо надію, що ще будуть закуплені 5 ліній. Таким чином ми впродовж 3 років будемо на всіх полігонах ТПВ мати сортувальні лінії», – повідомив начальник Державної екологічної інспекції Львівщини Микола Маланич.

Тим часом у місті для будівництва сміттєпеперобного комплексу ділянку ще обирають, тому проекту ще немає.

«Щоб показати проектні та предпроектні пропозиції, треба зробити проект. А проект, відповідно до чинного законодавства, можна зробити тільки по прив'язці до якоїсь земельної ділянки. Тому як тільки буде вирішене це питання, буде швидко зроблений проект і предпроектні пропозиції. Ми покажемо це людям і винесемо на громадські обговорення», – додав заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Нагадаємо, зараз є дві ділянки, на території яких можуть спорудити сміттєпереробний комплекс. Це ТЕЦ-2 або поблизу очисних споруд на вулиці Пластовій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET