«Справа BlaBlaCar»: через два роки після зникнення Тараса Познякова слідчі взялися вже за львівських «правосекторівців»

Тарас Позняков зник ще у квітні 2016 року. Досі його не знайшли.

26.01.2018 23:44   Джерело: PRESS-Центр
Опубліковано : Патрік Скеля

Трагічна історія, яка сталася із 25-річним львів’янином Тарасом Позняковим ще навесні 2016 року отримала новий поворот. Ні, правоохоронці його не знайшли досі. Натомість, днями до Генпрокуратури через цю сумнозвісну справу в якості свідка викликали керівника «Правого сектору» Львівщини Тараса Бобанича (позивний «Хаммер»). Після спілкування зі слідчим, Бобаничу вручили повістку на повторний допит. Як зазначено у повідомленні «Правого сектору/Львівщина» у Facebook, причина підозр правоохоронців – нібито «Хаммер» свого часу вимагав у Познякова 10 тисяч доларів.

Читайте також

На Львівщині розшукують хлопця, який вийшов з дому і пропав

В інформаційному відділі Львівського обласного штабу НВР «Правий сектор» розповіли, що спочатку правоохоронці прийшли у помешкання, де Тарас Бобанич проживав раніше. Сказали, що мають ордер на обшук. Однак теперішня власниця квартири їх не пустила, натомість одразу повідомила про це Бобанича, пише - PRESS-Центр.

«Хаммер» зустрівся зі слідчими. Йому сказали, що він проходить у цій справі як свідок.

- Коли я сказав, що навіть не був знайомий із Тарасом Позняковим, слідчий заявив, що нібито за відомостями слідства, саме я зустрічався з Позняковим і вимагав в нього 10 000 доларів, - розповідає «Хаммер». – Питали мене також, чи знайомий я з іншими підозрюваними у цій справі. Так, я був особисто знайомий з одним із підозрюваних (позивний «Лука»), але востаннє ми зустрічалися ще у серпні 2015 року в зоні АТО. Тому, чим він займався потім і що з ним сталося, я не знаю.

Тарас Бобанич (позивний «Хаммер»). 

Слідство не обмежилося лише цією зустріччю і вже 6 лютого керівник львівського «Правого сектора» знову має прийти на допит.

- До подій та обставин сумнозвісної справи «BlaBlaCar» я не маю жодного відношення! Про все знаю виключно із публікацій у ЗМІ, - говорить «правосекторівець». - З Позняковим не був знайомий, ніколи з ним не зустрічався, тим більше - грошей в нього не вимагав! А намагання слідчих Генпрокуратури «прив`язати» мене до цієї справи розцінюю як відчай, оскільки слідство йде вже давно, та як політичну розправу режиму за мою громадську діяльність та націоналістичну позицію!

Цікаво, що не пригадує такого знайомого у свого сина і мати Тараса Познякова Ольга Король. Однак вважає, якщо слідчі його підозрюють, «значить мають на те підстави».

- Сподіваюсь, що слідчі мають рацію, коли роблять такі дії, - сказала пані Ольга у коментарі кореспонденту. - Мені невідомо, чи колись мій син зустрічався із цим керівником «Правого сектору». Я про це теж дізналася зі ЗМІ. Зараз багато говорять, що слідство зайшло в тупик у розслідуванні цієї справи. Можливо, комусь вигідно поширювати такі чутки, але я так не вважаю. Ще завчасно робити такі висновки. На мою думку, слідчі Генеральної прокуратури, працюють дуже інтенсивно і я сподіваюся на позитивний результат.

Нагадаємо, 25-річний Тарас Позняков зник ще 5 квітня 2016 року. Відомо, що їхав він тоді своїм авто зі Львова в Київ разом із попутниками дорогою, яких знайшов на відомому Інтернет-сервісі «BlaBlaCar». Про зникнення хлопця в соцмережах першими повідомили його друзі та рідні. А вже через кілька годин до пошуків підключилися і представники компанії «BlaBlaCar». Пізніше поліція виявила автомобіль Тараса в Київській області, а самого його досі не знайшли.

У серпні того ж року затримали підозрюваного у викраденні львів’янина - члена «Правого сектору», мешканця Чернівецької області Дмитра Голуба (позивний «Тоф»), інший підозрюваний – Луан Кінгісепп («Лука»), громадянин Росії, досі у розшуку.

Мирослава БЗІКАДЗЕ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: PRESS-Центр