Польща протестує проти демонтажу левів на Личаківському кладовищі у Львові

У МЗС Польщі наголошують на «величезному символічному значенні» скульптур.

29.10.2018 10:33   Джерело: iPress
Опубліковано : Патрік Скеля

Посольство Польщі в Україні заявило протест до МЗС України з приводу заяви Львівської облради щодо необхідності демонтажу скульптур левів на Личаківському кладовищі у Львові.

Про це у п'ятницю, 26 жовтня, заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, пише - iPress з посиланням на Укрінформ.

«Хочу поінформувати, що сьогодні наше посольство в Києві відреагувало на це в українському МЗС. Побачимо. Сподіваюся, ще можна дійти згоди в цій справі», – сказав Чапутович.

Він додав, що не хотів би, аби емоції домінували над стратегічною метою Польщі, яка полягає у розвитку позитивних дипломатичних відносин з Україною.

Чапутович повідомив, що порушив питання личаківських левів під час переговорів з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у вівторок у Варшаві, наголосивши, що вони мають величезне символічне значення для Польщі. За його словами, Клімкін пообіцяв проаналізувати ситуацію й особисто обговорити це питання з львівською владою, аби знайти взаємоприйнятне рішення.

Заяву, в якій висловлюється вимога демонтувати скульптури левів на Личаківському кладовищі задля уникнення провокацій, депутати Львівської облради ухвалили в четвер, 25 жовтня. Окрім того, депутати наполягають на проведенні правоохоронними органами розслідування щодо появи цих скульптур на цвинтарі: левів повернули на кладовище у грудні 2015 року з ініціативи міністерства культури Польщі без погодження з українською стороною. Тоді скульптури закрили дерев'яними щитами.


Фото: radiosvoboda.org


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: iPress