У Дрогобичі пропонують заборонити водіям брати готівку

19.12.2018 20:57   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

В Єдиній системі місцевих петицій зареєстрована петиція щодо вдосконалення порядку справляння плати за проїзд у громадському транспорті Дрогобича, пише - Status Quo.

Читайте також

Збив дитину та втік із місця ДТП: поліція розшукує водія
Збита на пішохідному переході у Львові жінка відсудила ₴100 тис. у водія маршрутки

Автор петиції Лев Пріндин пропонує встановити чіткий контроль за пасажирообігом шляхом впровадження способу оплати за проїзд, за якого водії будуть позбавлені прямих грошових відносин з пасажирами.

«Це дозволить виключити факт несанкціонованого привласнення виручки як водіями, так і автоперевізниками, покращити якість послуг (за словами автоперевізників вони ледь не животіють з такими цінами на проїзд), обгрунтовано піднімати плату за проїзд. Для пасажирів пільгових категорій буде передбачено пільговий квиток, що також внесе розуміння про обсяг пільгових пасажироперевезень в місті» - цитата з петиції.

За його словами, такий метод можна запозичити в польських колег, де в маршрутках, кіосках, зупинках в спецавтоматах можна придбати такий квиток, а потім безпосередньо в маршрутці його закасувати (цифрові, а не механічні компостери). Контроль проводиться шляхом роботи таємного контролера. Можна також встановити касові апарати та камери в маршрутках, однак цей спосіб, на його думку, менш надійний.

Шлях вирішення даного питання, включно з розроблення плану пропонується він просить винести на відкрите громадське обговорення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo