На Львівщині натрапили на ще одне стихійне сміттєзвалище

28.12.2018 19:29   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський був шокований тим, що він побачив неподалік села Нова Скварява.

Читайте також

Львівське сміття знову знайшли на Івано-Франківщині
Контролювати вивіз сміття львів'яни будуть через онлайн-додаток

Депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський повідомив у п’ятницю, 28 грудня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що коли він завітав у село Нова Скварява в Жовківському районі, реагуючи на скаргу його жителя мешканця, то побачив, що неподалік села облаштували нове стихійне сміттєзвалище, пише - Щоденний Львів.

Депутат також розповів: «Прибувши на місце був шокований тим, як знищують наше довкілля. Не пройшло й року, відколи на рекультивацію піщаного кар'єру (який місцеві мешканці перетворили на смітник) з державного бюджету було спрямовано близько 200 тисяч гривень. Його рекультивували, викопали канави, щоб запобігти в подальшому вивезення сміття, бо село знаходиться в зоні депресивної лійки і в межах одного кілометра стоять свердловини, які постачають воду в Жовкву й Львів».

Ігор Муравський також зазначив: «Тепер «новий» смітник маємо за декілька метрів від житлових будинків. І тут уже банальна халатність сільського голови. Завтра очікуємо лабораторію Державної екологічної інспекції у Львівській області, яка візьме на аналіз грунт і оцінить збитки нанесені навколишньому середовищі. Мною складений акт, очікую реакції Національної поліції України, прокуратури Львівської області, Львівської ОДА, Жовківської районної державної адміністрації».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів