У Львові пропонують підняти вартість проїзду у маршрутках до 8-9 гривень

03.02.2019 22:39   Джерело: То є Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Вартість проїзду у міських маршрутках пропонують підняти до 8-9 гривень, щоб найняти продавців квитків.

Читайте також

Львівські перевізники пропонують пенсіонерам платити половину вартості за проїзд

Відповідну петицію зареєстрували до Львівської міської ради в Єдиній системі електронних петицій, пише - То є Львів з посиланням на Львівський портал.

Авторка петиції Христина Козій переконана, що чергове здорожчання проїзду у львівських маршрутках не вплине на якість перевезень. Тому вона пропонує свій варіант вирішення цієї проблеми.

«Пропоную підвищити вартість проїзду до 8 чи 9 гривень, за ці додаткові кошти найняти продавців квитків у автобуси та маршрутки. Вони працюватимуть безпосередньо на місто, а не на окремих перевізників, продаватимуть два види квитків: звичайні та пільгові (безкоштовні). Така посада буде тимчасовою, до повного введення електронного квитка», – пояснює Христина Козій.

Також вона зазначає, що якщо у маршрутках запрацюють такі «кондуктори», то водії не відволікатимуться від дороги, з’явиться прозорий облік готівки та загальний обсяг пасажиропотоку, а також суттєво поменшає «зайців».

«Оплата послуг перевізників буде проходити через місто, а отримані дані про кількість пасажирів можна буде використати при визначенні ефективності впровадження електронного квитка», – йдеться у тексті петиції.

Для того, щоб Львівська міська рада розглянула цю петицію, потрібно, щоб вона набрала 500 голосів. Збір підписів триватиме до кінця березня.

Нагадаємо, від сьогодні, 1 лютого, вартість проїзду у маршрутках Львова зросла із 5 до 7 гривень. Також пенсіонери за віком та особи з інвалідністю ІІІ групи тепер знову їздитимуть безкоштовно у громадському транспорті міста.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: То є Львів