Скандал в оборонці планувався для вкидання перед виборами, щоб вдарити по Порошенко, - блогер

27.02.2019 21:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Ця маніпуляція і досить брудна піар-технологія, яка була спеціально спрямована проти президента, має мало спільного з журналістикою.

Розслідування про корупційні схеми у вітчизняному Оборонпромі - це маніпуляція проти президента, яка була ретельно спланована акурат напередодні виборів. Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив відомий блогер Mason Lemberg.

«Ще один нюанс щодо «розслідування» про крадіжку в Оборонпромі: очевидно, що ця маніпуляція і досить брудна піар-технологія, яка була спеціально спрямована проти президента, має мало спільного з журналістикою», - вважає блогер.

При цьому він зазначив, що журналісти мають право публікувати компромат на політика перед виборами, але тільки якщо в ньому містяться правдиві факти і докази.

«З одного боку я категорично не згоден з думкою про те, що журналісти не мають права зливати компромат перед виборами. Можуть. Мають право. Інша справа ЩО вони зливають. Одне діло, якщо ти зливаєш факт, який може й дійсно вплине на хід виборів, – але це факт. І претензій до тебе бути не може», - написав Mason Lemberg.

Однак, на його думку, коли публікується листування з сумнівного джерела, яке до того ж ніяк не стосується Порошенка, але хвиля негативу в соціальних мережах йде проти нього, тоді це - очевидна цілеспрямована маніпуляція проти нього як кандидата в президенти.

«Інше діло, якщо ти зливаєш переписку з "одноразового емейлу", яка стає "чистою правдою", розганяється ботами, політиками, імпічментами президента депутатами Луцької міськради. Причому, ця чудо-переписка взагалі не стосується президента, але женеться ця хвиля антипіару саме й тільки проти нього. І тоді це вже не матеріал розслідування, тоді це вже брудна технологія, яка спеціально вкинута перед виборами. Тоді це вже не журналістика, це вже дешева стінгазета. Власне, так і оцінили цей 'матеріал' глядачі і читачі, в той час як політики досі оголошують імпічмент на телевізійних шоу», - підсумував Mason Lemberg.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews