Зі Львова до Ужгорода запустять регулярний авіарейс: подробиці

06.03.2019 18:55   Джерело: 032.ua
Опубліковано : Патрік Скеля

Із 15 березня з Києва відкриють рейс до Ужгорода, який летітиме із зупинкою у Львові.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко, пише - 032.ua.

Польоти раз на тиждень здійснюватиме авіакомпанія «Мотор Січ».

За інформацією LowcostAvia, літак вилітатиме з Києва о 10:00 ранку та зупинятиметься у Львові на 1 год 15 хв. Переліт в Ужгород відбуватиметься о 12:30 і триватиме 30 хв, тобто літак прибуватиме до місця призначення о 13:00. Загальний час польоту з Києва до Ужгорода становитиме 3 години.

На зворотній дорозі згаданий літак буде затримуватись у Львові довше, тому вся дорога з Ужгорода в Київ займатиме більше часу – 4 год 40 хв.

Авіаквитки на рейс Київ – Ужгород з пересадкою у Львові коштуватимуть від 699 до 3500 гривень в один бік.

Розклад першого рейсу Київ – Львів – Ужгород:

Зазначимо, авіакомпанія «Мотор Січ» розпочала виконувати регулярні рейси з Києва до Ужгорода ще у 2013 році. Але вже у 2016 році компанія припинила польоти на 2 місяці, а згодом аеропорт в Ужгороді припинив приймати регулярні рейси. Таке рішення зумовлене тим, що 16 червня 2016 року між Україною і Словаччиною закінчився термін дії міжурядової угоди про передавання відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та експлуатацію аеропорту Ужгород. Оскільки аеропорт «Ужгород» розташований неподалік словацького кордону, то для зльоту і посадки в Ужгороді літаки заходять в повітряний простір Словаччини. Цього року Петро Порошенко провів переговори із Президентом Словаччини Андреєм Кіскою і керівники держав дійшли згоди щодо дозволу на відновлення авіарейсів до Ужгорода.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua