Порошенко ставить перед собою завдання перемогти бідність, яка загрожує нацбезпеці, - експерт

26.03.2019 16:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Наступна мета, яку ставить перед собою президент Петро Порошенко, - це перемога над бідністю в Україні. Адже саме бідність є однією з основних загроз національній безпеці країни. Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив блогер і політичний експерт Олексій Голобуцький.

"Якщо міркувати глобально, то крім війни в Україні існує ще одна основна проблема - це бідність. Бідність простих людей, які ледве зводять кінці з кінцями, - це той фактор, який в даному часовому відрізку розгойдує держава найбільше. Люди, які нічого не мають, менш охоче захищають свій спосіб життя, свою навколишню дійсність, свою країну, в кінці кінців ", - написав блогер.

За його словами, наочний приклад, що підтверджує його теорію, - це що відбувалися в 2014 році події в Криму і на Донбасі. Як вважає експерт, саме бідність є основною загрозою національній безпеці держави.

"Боротьба з бідністю для України стає найважливішим питанням, яке необхідно закрити Президенту. Навіть в тих умовах, в яких опинилася Україна в 2014-2015 роках, Порошенко, поряд з відображенням російської агресії і формуванням антипутінської коаліції в світі, доклав серйозних зусиль щодо стабілізації економічної ситуації, яка опинилася на межі повного краху. Він не допустив дефолту в Україні, який міг привести до зовсім вже непередбачуваних наслідків. При Порошенко була стабілізована банківська система, збережений контрольований дефіцит бюджету ", - вважає блогер.

По суті, відзначає політолог, навіть в цих важких умовах президенту Порошенко вдалося створити передумови для економічного зростання країни. Як зазначає експерт, про це говорять і ті зміни, які відбуваються в останні рік-два.

"По-перше, зросли мінімальні і середні зарплати по країні. А це достовірний показник того, що економіка приходить в норму. Далі необхідно було вирішити питання з найбільш незахищеними верствами населення - пенсіонерами. Що в цьому напрямку було зроблено: введені щорічна індексація пенсій, монетизація субсидій для оплати комунальних платежів ", - зазначає Голобуцький.

Він також нагадав, що кошти, отримані від розмитнення "евроблях", були перенаправлені на додаткові виплати людям з мінімальною пенсією, а також є передумови для запровадження 13-й пенсії.

"Все це в своїй сукупній масі веде до перемоги над другим, після Путіна, ворогом України - бідністю. Для цього закладено надійний фундамент, країні потрібно тільки зберегти поточний курс і розвивати ті напрямки, в яких у нас уже намітився прогрес ", - підсумував Олексій Голобуцький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews