«Ялинкове браконьєрство»: У Львові штрафують продавців нелегальних ялинок

31.12.2019 17:44   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Правоохоронці спільно з лісниками та екологами намагаються перешкодити несанкціонованій вирубці хвойних дерев та їх реалізації, пише - Щоденний Львів.

Читайте також

Львів’янка Юлія Главко заробляє на ялинкових прикрасах (Фото)

Про це повідомили в суботу, 28 грудня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли, що працівники поліції спільно з працівниками лісництв виявили шість фактів незаконної вирубки ялинок. За цими фактами складені адмінпротоколи за статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконна порубка, пошкодження і знищення лісових культур та молодняка), яка передбачає накладення штрафу на громадян у розмірі від п’яти до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Правоохоронці склали щодо продавців нелегальних ялинок адмінпротоколи за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі на ринках), якою передбачено  накладення штрафу на громадян від 12 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб і громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Працівники поліції склали 11 адмінпротоколів за статтею 159 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За торгівлю з рук у невстановлених місцях (стаття 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення) притягнули до відповідальності 58 браконьєрів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів