У Краківці та Шегинях затримали рекетирів, які вимагали данину з перевізників

02.06.2020 15:23   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

У суботу, 30 травня, на Львівщині затримали групу рекетирів, які вимагали гроші у перевізників. Вони працювали біля пунктів пропуску на українсько-польському кордоні - Краківець і Медика.

Про це у Фейсбуці повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко, пише - Щоденний Львів.

"У зв'язку з карантином сфера перевезень людей стала гостро цікавою всім, в тому числі, місцевим криміногенним середовищам, оскільки люди готові платити за завищеними розцінками, аби потрапити до іншого регіону автотранспортом.

З квітня триває слідство у кримінальному провадженні за фактами численних вимагань особами з кримінального середовища у перевізників "данини" за неперешкоджання їхній діяльності.

Сьогодні зафіксовано чергову передачу коштів в сумі 2100 грн перевізником вимагачу. Тариф досить серйозний - 300 грн за кожного пасажира.

Групи працювали біля кордону в Краківці та Шегинях.

Триває проведення 12 обшуків, встановлюється коло всіх вимагачів, готуємо повідомлення про підозри та клопотання про запобіжні заходи.

Дійсно якісна робота слідчих та оперативників поліцій Львівщини та УСР в області ДСР НПУ за процесуального керівництва прокурорів",- написала Ірина Діденко.

У ГУ поліції Львівської області повідомили, що зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, пошкодженням та знищенням майна, вимагали гроші у перевізників, водіїв та пасажирів за не перешкоджання у здійсненні пасажирських перевезень із пунктів пропуску «Краковець» та «Шегині» у Яворівському та Мостиському районах Львівщини.

З кожного транспортного засобу вони отримували 500 гривень, а з кожного пасажира - 200 гривень.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - від трьох до семи років позбавлення волі.

30 травня, правоохоронці затримали трьох учасників угрупування - мешканців Львова та Києва віком від 28-ми до 47-ми років, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів