На хабарі викрили посадовця державного підприємства

09.04.2021 08:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовцю державного підприємства басейнового управління водних ресурсів за вимагання та отримання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

Читайте також

Львівські прокурори обвинувачують волинського поліцейського у отриманні 3 000 доларів США неправомірної вигоди
На Львівщині керівник підрозділу Держприкордонслужби вимагав гроші з підлеглих
Так мало не бере: у Львівській області прикордонник відмовився від 500 грн

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що службовець вимагав від мешканця Львівщини неправомірну вигоду, а натомість мав посприяти наданню тому в оренду екскаватора та висотного крана, які належать державному підприємству, без оформлення відповідних договорів та угод, що у свою чергу могло завадити забезпеченню безперебійного функціонування водних об’єктів регіону. Зокрема, правоохоронцями задокументовано незаконну передачу крана для робіт у с.Підрясне (Львівський район), а екскаватора – у с.Лозина (Яворівський район), загальна сума «оренди» мала становити 103 тис 800 грн.

Затримали фігуранта у порядку ст.208 КПК України під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 73 тис 600 грн. Предмет неправомірної вигоди вилучено.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, встановлюється причетність інших осіб до вказаної протиправної діяльності.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з Головним управлінням Національної поліції у Львівській області та Управлінням Служби безпеки України у Львівській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews