Ухилення від сплати податків: вилучили понад 1,3 млн грн необлікованих готівкових коштів

31.05.2021 10:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури проведено обшуки у межах кримінального провадження за фактом ухилення суб’єктом господарської діяльності від сплати податків (ч.3 ст.212 КК України).

Читайте також

Підприємець з Львівщини сплатив 3 000 000 грн «прихованих» податків
У Львові готелі звільнили від туристичного збору
У керівника Львівського онкоцентру вилучили понад 2 млн грн готівкою

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Львівської області.

Встановлено, що фірма реалізовувала будівельні матеріали (водостічні системи, покрівельні матеріали, бітуми тощо) на території України за готівкові кошти, у той же час не відображаючи фактичні обсяги реалізованої продукції по бухгалтерському та податковому обліках.

У ході проведення обшуків вилучено понад 1,3 млн грн необлікованих готівкових коштів, системні блоки, флеш-накопичувачі, чорнові записи, печатки та штампи суб’єктів господарської діяльності.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно. Встановлюється коло осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

Заходи з викриття проводилися обласною прокуратурою спільно зі слідчими та оперативними працівниками Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 15 до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255000 – 425000 грн) з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews