Урядова програма «Ноутбук - кожному вчителю» на контролі у СБУ

17.10.2021 13:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Ще у вересні цього року кіберфахівці СБУ інформували громадськість про те що запобігли масштабному розкраданню державних коштів на урядовій програмі “Ноутбук – кожному вчителю”. «Викрито зловмисників, які намагалися організувати механізм відкатів при закупівлі близько 60 тис. ноутбуків. Завдяки скоординованим діям СБУ, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти вдалося запобігти збиткам державного бюджету на 300 млн грн.» - проінформував на брифінгу в Кабінеті Міністрів України т.в.о. начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

Однак як виявилось, завищення вартості ноутбуків, які закуповуються для закладів освіти, це не єдина проблема в забезпеченні реалізації урядового проекту. Міністерство цифрової трансформації також проінформувало управління освіти Львівської облдержадміністрації, яке є замовником тендеру на закупівлю ноутбуків для Львівської області, про участь в ньому компаній, які подали пропозиції ноутбуків з технічними характеристиками та параметрами, які не відповідають Типовому переліку комп'ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійнотехнічної) освіти (далі – Типовий перелік), затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 02 листопада 2017 р. № 1440, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 15 січня 2018 р. за № 55/31507 (зі змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки України від 24 квітня 2021р. № 458, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 травня 2021р. за № 644/36266).

До 5 компаній з 6, які беруть участь у цьому тендері на суму 81 млн.грн, у тендерного комітету управління освіти Львіської ОДА виникли зауваження до поданих документів. Усі вони подали необхідні документи для усунення невідповідностей і вже скоро ми дізнаємось ноутбуки якого виробника і за яку вартість надійдуть в школи області по урядовій програмі “Ноутбук - кожному вчителю”.

null

null


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews