Львівський вокзал приймає тисячі людей, які тікають від війни

27.02.2022 18:06   Джерело: NTA
Опубліковано : Львівський Новинар

У Львів прибувають біженці із різних областей України, Києва. Залізничний вокзал переповнений. Частина тих, хто прибув, залишаються у місті, частина – вирушить далі до Польщі, куди курсує безкоштовний потяг. Щоправда, місць на нього всім не вистачає. Щоб поміститися, частину речей люди просто кидають на перонах.

Ті, хто прибув серед ночі, залишаються спати прямо на вокзалі. Серед прибулих – багато жінок із дітьми.

«Багато мам з тижневими, місячними дітьми, по рочку і чуть більше. Обкутують чим можуть і прямо на лавці сплять.. а хто був цієї ночі на дворі, то знає який там дубак. Тому закликаю всіх хто може заїхати хоч раз посеред ночі, щоб завести діточок до теплих домівок», – написала у фейсбуці активістка, одна із засновниць спільноти Варта-1 Оля Глинська-Зінкевич.

Вона закликала львів’ян при можливості приїхати на вокзал – привезти теплі речі, гарячі напої, їжу.

За інформацією, яку надавав голова Львівської ОДА Максим Козицький, центр розселення вимушених переселенці у Львові діє на стадіоні «Арена Львів». Загалом в області є 37 тисяч готових місць для біженців.

Допомогти можна за такими контактами:

  • 0962328193 – для надання будь-якої допомоги для центру;
  • 0684147963 – хто потребує притулку, помешкання, або гуманітарної допомоги;
  • 0971821860 – хто потребує притулку, помешкання або гуманітарної допомоги;
  • 0973474459 – хто потребує притулку;
  • 0636633371 – вирішення транспортних питань.

Зазначимо, що до Польщі зараз курсують безкоштовні потяги для переселенців з України. Також, як відомо, з 26 лютого 2022 року громадяни України після перетину польського кордону можуть безкоштовно подорожувати у другому класі поїздами PKP Інтерсіті економічних категорій TLK та IC у Польщі, включаючи пересадки на наступні внутрішні сполучення перевізника зазначеної категорії.

Водночас, нагадаємо, що у режимі воєнного стану та оголошення загальної мобілізації чоловікам-громадянам України віком від 18 до 19 років заборонено залишати територію держави.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: NTA