У Львівській області запроваджені усі типи аварійних та погодинних вимкнень електроенергії

26.11.2022 21:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

У суботу, 26 листопада, у Львівській області запроваджені усі типи аварійних та погодинних вимкнень електроенергії.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Так, за даними Львівобленерго, станом на ранок суботи, 26 листопада, 50% споживачів області отримують електроенергію. Це пов’язано з тим, що область отримує живлення в обхід підстанції, яку вразили ворожі ракети. 

При цьому продовжують діяти аварійні та погодинні відключення.

За словами очільника ОВА Максима Козицького, без електроенергії на Львівщині 1072 населених пункти, 438 знеструмлені частково.

"Фахівці Львівобленерго, Укренерго та ДСНС роблять все, щоб заживити максимум споживачів і щоб при цьому витримала тимчасова схема, за якою це роблять. Станом на цю годину у нашій області без електроенергії 1072 населених пункти. 438 знеструмлені частково.

Якщо довго нема світла, зарядити ґаджети, загрітися і випити чогось теплого можна у Пунктах Незламності, які розгорнули у всіх районах області. Їхні адреси повідомляють органи місцевого самоврядування. Також оголошення з адресами вивішують у населених пунктах", - пояснив голова ОВА.

До графіку погодинних відключень електроенергії увійшли 75% клієнтів ПрАТ "Львівобленерго". Їх поділено на три групи, по 25% у кожній групі. Відповідно для кожної групи зазначено день та орієнтовний час вимкнення.

Тривалість орієнтовної відсутності електроенергії у графіку становить чотири години двічі на добу. 

Повний оновлений цілодобовий графік погодинних відключень:

  • з 1:00 до 5:00;
  • з 5:00 до 9:00;
  • з 9:00 до 13:00;
  • з 13:00 до 17:00;
  • з 17:00 до 21:00;
  • з 21:00 до 1:00.

Ознайомитись з графіком для кожної з груп споживачів за днями тижня можна на сайті ПрАТ "Львівобленерго" у розділі "Чому немає світла". Також тут можна дізнатись, до якої групи відключень належить ваш будинок.

Довідково. Графіки погодинних вимкнень – це плановані відключення електроенергії, які необхідні для того, аби зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян. Такі заходи дають можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням всіх споживачів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews