Суд призначив експертизу щодо будівництва нового ЖК у центрі Львова

08.04.2023 20:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівський окружний адміністративний суд призначив судову будівельно-технічну експертизу у рамках позову прокуратури, яка намагається скасувати ухвалу Львівської міської ради «Про затвердження детального плану території у районі вул. Л. Мартовича, вул. І. Григоровича, вул. Дж. Дудаєва», що передбачає будівництво багатоквартирного будинку на вул. Поповича, 6 у центрі Львова.

Детальний план території, який оскаржує прокуратура, Львівська міськрада затвердила 25 лютого 2021 року. У липні 2021 року виконком видав ОСББ «Грушевський» містобудівні умови та обмеження на нове будівництво житлового будинку висотою в 22,1 м з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою.

Експертиза, яку проводитиме приватний підприємець, має встановити, чи затверджений раніше детальний план території (ДПТ) суперечить генеральному плану міста та містобудівному законодавству. Провадження у справі наразі зупинили до проведення дослідження.

Позов прокуратура подала ще на початку 2022 року. Але спочатку ще довелося поновлювати строки на оскарження, бо прокуратура нібито дізналась про підстави для звернення до суду лише після отримання відповіді від Державної інспекції архітектури та містобудування України.

Ініціатором проведення експертизи виступило саме ОСББ «Грушевський», яке має її оплатити. Натомість прокуратура заперечувала, бо заявлені питання не є предметом судової будівельно-технічної експертизи.

До 2018 року серед засновників ОСББ «Грушевський» був теперішній депутат Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Назарій Бербека та його бізнес-партнер Тарас Дідик. Однак з жовтня 2020 року власниками є четверо осіб: Степанія Марчак, Микола та Лілія Князевичі та Георгій Пушинський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews