Суд обрав запобіжні заходи учасникам корупційної схеми на Львівській митниці

22.04.2023 21:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Личаківський районний суд  Львова обрав запобіжні заходи чотирьом учасникам корупційної схеми на Львівській митниці, яку нещодавно викрило Державне бюро розслідувань (ДБР). 

Про це стало відомо з реєстру судових рішень.

Згідно з рішенням суду, усіх підозрюваних арештували на два місяці з можливістю перебувати до остаточного вироку на волі під заставу. Виконувачу обов’язків начальника відділу митного оформлення №2 митного поста «Яворів» суд визначив заставу у 993 тис грн, головній державній інспекторці цього ж поста 805,2 тис грн, а рядовому митному інспекторові 80,5 тис. грн. Суд також відсторонив усіх трьох митників від роботи на два місяці.

Ще одному цивільному учаснику корупційної схеми на митниці суд встановив заставу у 993 тис грн.

За версією ДБР, схему організував в. о. начальника відділу митного оформлення № 2 митного поста «Яворів». Суть полягала в тому, що рухаючись смугою руху «Зелений коридор», водії мали платити митникам по 500-1000 грн за безпроблемний перетин кордону. Якщо ж водій відмовлявся платити, його затримували на чотири години для детального огляду авто.

Водії давали хабарі головній державній інспекторці та одному з інспекторів, а залучений у схему цивільний зберігав гроші до кінця робочого дня, щоб потім поділити їх між собою.

На думку слідчих ДБР, така схема працювала на митному пості «Яворів» впродовж трьох років, а її учасники заробили щонайменше 1,5 млн грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews