Ремонт 1 км вулиці Степана Бандери львів’янам обійдеться у 301 млн

20.09.2023 13:48   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Підряднику вже заплатили 209 мільйонів, а ще 92 мільйони гривень за доремонт вулиці виділять після війни.

Капітальний ремонт 1 км вулиці Степана Бандери обійдеться громаді Львова у 301 мільйон гривень. Підряднику вже заплатили 209 мільйонів, а ще 92 мільйони гривень за доремонт вулиці виділять після війни.

Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами заступниці міського голови Ірини Маруняк, укладати новий договір за результатами закупівлі виконання робіт на вулиці Степана Бандери у місті не будуть до кінця війни, але потім з бюджету доведеться заплатити обіцяні ще майже 100 мільйонів гривень.

«Вулиця Степана Бандери відремонтована та відкрита вже два роки. Нам треба розрахуватись з підрядником за цю вулицю, підпірну стінку та транспортний хаб (оновлення зупинки громадського транспорту, – ред), який ми доробляли минулого року. Але у час війни ми не можемо витрачати майже 100 мільйонів гривень на погашення боргів по цьому об’єкту. Підрядник отримав гарантії, що місто розрахується за всі виконані роботи після нашої перемоги. Зараз ці кошти більше потрібні на фронті», – повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Впродовж дії воєнного стану підрядник власними силами продовжував виконувати реконструкцію вул. Бандери. Зокрема, додатково виконав аварійні роботи з облаштування підпірної стінки та реконстуював зупинку громадського транспорту.

Додамо, що закупівлю на підставі тендеру на платформі Прозоро.Продажі було оголошено ЛКП «Львівавтодор» 15 вересня 2023 року. Загальна вартість договору на будівництво становить 92 млн грн. З них заборгованість за виконані роботи у 2021 році становить 65 млн грн.

Проєктом реконструкції було передбачено капітальний ремонт вулиці із реконструкцією всіх інженерних мереж, заміни трамвайних колій та благоустрій вуличного простору.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews