У Львові 1 грудня у громадському транспорті працюватимуть контролери

28.11.2023 17:17   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Перевірятимуть наявність оплати за проїзд за допомогою Е-квитка.

З 1 грудня на всіх маршрутах громадського транспорту Львова працюватимуть контролери. Про це під час засідання депутатської комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міської ради повідомив директор львівського комунального підприємства "Львівавтодор" Микола Власюк.

За його словами, контролери перевірятимуть роботу системи електронної сплати за проїзд й адаптовуватимуть пасажирів до нової системи.

"А з 11 грудня контролери вже і перевірятимуть, чи сплатили пасажири, і — штрафуватимуть", — попередив Микола Власюк.

Директор львівського комунального підприємства "Львівавтодор" зазначив, що на сьогодні уже реалізовано близько семи тисяч звичайних карток "ЛеоКарт". В основному їх купують у кіосках "Інтерпрес".

"Проте деякі наполегливі мешканці купили карточки без активації. Тому цим мешканцям потрібно звернутися до місць продажу карточок, активувати їх та поповнити", — каже він.

І додає, що таких карток було продано всього 20 штук.

Що стосується так званого депозиту у 10 гривень, який має бути на кожній картці "ЛеоКарт", то, як пояснив начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів, підставою встановити таку суму стало рішення виконкому №1203 від 31 грудня 2021 року, де вказана вартість разового електронного квитка у розмірі 10 гривень. Щоправда, у цьому рішенні це вартість з можливістю пересадки впродовж 40 хвилин, але наразі про можливість такої пересадки не говорять.

"Депозит – це дозвіл на одну поїздку, якщо людина забула поповнити картку. Ніхто її не вижене з транспорту", – запевняє Микола Власюк.

Водночас, за його словами, коли буде розроблено мобільний додаток для оплати за поїздки, то він не передбачатиме функцію депозиту.

Також, за словами Ореста Олеськіва, у проєкті рішення виконкому, який передбачає зміну тарифів на проїзд у громадському транспорті, розраховано, що у червні наступного року оплата готівкою за одну поїздку складатиме 25 гривень.

"Ми зацікавлені, щоби не відволікати водія від основної роботи. І щоби вивести готівку з обігу з громадського транспорту", — запевняє він.

Начальник управління транспорту каже, що на початку грудня у Львові проведуть консультації з громадськістю, після чого й оприлюднять нові тарифи на поїздки у громадському транспорті міста.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews