У Львівському ТЦК прокоментували скандальне відео з погрозами священнику, нібито від працівників військкомату

13.12.2023 10:56   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
У військкоматі кажуть, що працівники ТЦК до образ священника не причетні.
 
Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки відреагував на відео, на якому чоловіки у військовій формі зневажливо говорять зі священником і погрожують йому повісткою.
 
У військкоматі кажуть, що працівники ТЦК до образ священника не причетні.

Про це йдеться в заяві військкомату.

Посилаючись на результати службової перевірки, там розповіли, що у процес уточнення даних для військового обліку втрутився цивільний у військовій формі. Чоловік мав особисту неприязнь до священнослужителя, кажуть у військкоматі.

Водночас дії працівників ТЦК і СП там назвали «правомірними» й уточнили, що повістку для клірика виписали заздалегідь. Його як військовозобов'язаного викликали в ТЦК, щоб уточнити дані.

У відомстві також нагадали про обов'язок громадян з'являтись у військкоматах після отримання повістки, а також подякували священникам і капеланам, які на фронті «підтримують моральний та бойовий дух вірян».

На відео чоловік у військовій формі грубо спілкується зі священником, погрожує йому і каже, що якщо клірик не з’явиться до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, то його туди відвезуть силою.

У соцмережах писали, що інцидент стався 12 грудня у селі Дуліби неподалік від міста Стрий Львівської області. Двоє чоловіків у військовій формі начебто прийшли до священника Української греко-католицької церкви.

На відео також відреагував голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, закликавши з'ясувати ситуацію.

"У соцмережах поширюють відео, на якому чоловік у військовій формі грубо спілкується зі священником. Записали його ймовірно сьогодні у Стрийському районі.

На відео чоловік у військовій формі каже, якщо священник не зʼявиться у ТЦК, то його відвезуть туди силою.

Судячи зі всього, люди на відео знайомі і в чоловіка у військовій формі є особиста образа на отця.

Ситуація потребує повного зʼясування, адже в інтернеті є лише фрагмент відеозапису і вирвана з контексту розмова.

Те, що можу сказати точно: мобілізаційний процес не може відбуватися з приниженням честі та гідності людини і не повинен переростати у зведення особистих рахунків.

Прошу керівництво Львівського обласного ТЦК та СП зʼясувати, чи дійсно чоловіки у формах на цьому відео є працівниками ТЦК, і дати оцінку їхнім діям", написав голова ОВА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews