Наступного тижня у Львові відкриють українсько-польську виставку «Те, чого не видно»

12.01.2024 20:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Центральним експонатом буде відреставрована у Варшаві скульптура Скорботного Христа з каплиці Боїмів.

Виставка проходитиме в Музеї «Івана Георгія Пінзеля» і стане доступною для огляду з вівторка, 16 січня, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Після двох років консерваційних робіт над скульптурою Скорботного Ісуса Христа, об’єкт вдалося врятувати. Результати роботи можна буде побачити під час виставки.

Скульптуру, вагою 280 кілограмів, виготовлену понад 400 років тому з біогенного вапняку, вперше в історії вдалося ґрунтовно дослідити. Саме фігура Скорботного Ісуса Христа, якій судилося прикрашати купол каплиці Боїмів у Львові на висоті 26 метрів, з 16 січня цього року стане центральним експонатом виставки “Те, чого не видно. За лаштунками консерваційних робіт скульптури Скорботного Ісуса Христа з каплиці Боїмів у Львові”», – розповіли в Інституті «Полоніка».

Нагадаємо, скульптуру Скорботного Христа з каплиці Боїмів демонтували наприкінці 2021 року, оскільки вона перебувала в аварійному стані та потребувала реставрації. Фігуру перенесли до реставраційної майстерні. А після початку повномасштабної війни, її вирішили перевезти до Варшави. Там провели детальні дослідження, відреставрували її та доповнили втрачені елементи. До Львова скульптуру привезли наприкінці минулого року. На верхівку купола Скорботного Христа планують повернути після закінчення війни та реставрації каплиці Боїмів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews