СБУ викрила екслідера партії «Русский блок» у Львові, який завербував коригувальника удару по Яворівському полігону

26.01.2024 18:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За даними контррозвідки СБУ, зловмисник допоміг фсб знайти і завербувати агента, який у подальшому скоригував повітряну атаку окупантів по Яворівському полігону в березні 2022 року.

«У червні 2022 року Служба безпеки затримала цього коригувальника у Львові. Ним виявився місцевий житель, колишній співробітник радянського кдб, з яким ексочільник «русского блоку» познайомився ще під час проживання в обласному центрі. Наразі затриманий перебуває під вартою, а його приятель з Криму продовжує підривну діяльність проти України», — йдеться у повідомленні.

Ворожий пособник тривалий час проживав у Львові та за завданням російських спецслужб займався створенням осередків прокремлівської політсили.

У 2013 році переїхав на територію Автономної Республіки Крим, де залишився після захоплення українського півострова і почав сприяти загарбникам у війні проти нашої держави.

Нагадаємо, на початку березня колишій працівник КДБ СРСР  Олександр Косторний з власного телефона передав Росії карти Яворівського полігону із позначеними військовими об’єктами. 16 березня Росія завдала ракетного удару по полігону. Тоді загинув 61 військовослужбовець, ще 160 осіб були поранені.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews