Львівська облрада підтримала звернення до парламенту та уряду із закликом «припинити переслідування» мовознавиці Ірини Фаріон

06.02.2024 15:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

55 депутатів проголосували за, ще 11 — не голосували.

Львівська обласна рада на засіданні 6 лютого підтримала звернення із закликом до парламенту та уряду «припинити переслідування» мовознавиці Ірини Фаріон.

Про це стало відомо з трансляції засідання.

Так, 55 депутатів проголосували за, ще 11 — не голосували. Як зазначає видання ZAXID.NET, звернення «щодо неприпустимості переслідування захисників української мови» ініціювали однопартійці Фаріон з ВО «Свобода» на її підтримку.

«Історія ганебного цькування мовознавиці, професорки Ірини Фаріон — разючий приклад репресій проти тих, хто рішуче обстоює державний статус української мови та національний розвиток України», — йдеться у зверненні.

Депутати облради звернулися до Верховної Ради та Кабміну з вимогою «припинити переслідування Ірини Фаріон і вжити дієвих заходів для утвердження та розвитку державної мови».

А втім, це звернення підтримали не з першого разу. На засіданні Львівської облради 28 грудня 2023 року двічі голосували за аналогічний проєкт, але голосів для ухвалення не вистачило.

Того ж місяця депутати Івано-Франківської міської ради підтримали на сесії звернення до СБУ та Міністерства освіти та науки України із закликом «припинити цькування мовознавця та професора Ірини Фаріон», писало видання ZAXID.NET.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews