Депутати Львівської облради ухвалили два звернення щодо блокування кордону

27.02.2024 16:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Депутати Львівської обласної ради ухвалили два звернення щодо ситуації із блокуванням на кордоні: до партнерських регіонів у Республіці Польща та до української влади.

Звернення ухвалили 27 лютого під час засідання сесії, пише "Суспільне".

У першому зверненні депутати звернули увагу, що блокування кордонів можуть бути одним з методів гібридної війни, яку веде РФ не тільки проти України, але й проти Європи. Тому українські депутати попросили очільників місцевої та державної влади Республіки Польща вжити заходів щодо розблокування пунктів пропуску на польсько-українському кордоні.

Окрім прохань провести розслідування щодо осіб, які використовували провокативні гасла та пропускати поза чергою допомогу для військових, депутати попросили й забезпечити необхідні умови для водіїв, які перебувають у чергах. А також поговорити з блокувальниками та переконати їх зняти блокаду.

Це звернення підтримали 63 депутати з 64 присутніх.

У другому зверненні депутати Львівської обласної ради звернулися до Ради Національної оборони України, Кабінету міністрів України, Міністерства зовнішніх справ України, Служби безпеки, Державної прикордонної та митної служб з вимогою зайняти жорстку позицію щодо російських провокаторів, які організовують акції на польсько-українському кордоні.

Це звернення підтримали 43 депутати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews