Чиновниця Сокільницької сільради придбала чотири земельні ділянки під Львовом

21.05.2024 09:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Працівниця Сокільницької сільської ради за рік роботи на посаді провідного спеціаліста з інформаційної політики придбала чотири земельні ділянки у Сокільниках та автомобіль. Йдеться про 22-річну Соломію Марціховську, пише Еспресо.Захід.

Відповідна інформація вказана в її декларації за 2023 рік.

У місцевих соцмережах сокільницької громади користувачі опублікували інформацію про те, що молода чиновниця сільської ради купила 4 земельні ділянки у Сокільниках. Дівчині 22 роки, а на посаді вона працює рік.

Соломія Марціховська подала декларацію у квітні цього року. У ній вказала, що має у власності чотири земельні ділянки. У декларації вказано, що всі ділянки розташовані у Сокільниках поруч зі Львовом.

У Марціховської три земельні ділянки, придбані в червні 2023 року. Вартість жодної з них не сягає і 20 тис. гривень. Ділянка площею 12 соток обійшлася чиновниці у 18800 грн, ділянка на 10,5 сотки коштувала 16500 грн, а ще 10 соток Соломія придбала за 15700 грн. Тобто сотка землі на цих ділянках обійшлася їй у 1,5 тис. грн.

Провідна спеціалістка з інформаційної політики сільської ради має й дорожчу землю. Вартість ділянки на 25 соток вказана 2,8 млн грн.

Загалом майже пів гектара (48 соток) землі в Сокільниках, за декларацією, обійшлися Соломії Андріївні у 2 млн 876 тис. грн. У середньому сотка землі коштувала чиновниці приблизно 60 тис. грн.

Що каже про покупки Соломія Марціховська


Соломія Марціховська розповіла, що придбала нерухомість за кошти, які їй подарувала мама.

"Купила земельні ділянки через оголошення на ОЛХ, кошти мені мама дала. Вона працює за кордоном близько 6 років", – пояснила походження грошей на свої покупки чиновниця.

У кого саме придбала землю, у знайомих людей чи в незнайомців, жінка розповідати відмовилась, аргументуючи тим, що не хоче розголошувати чиїсь персональні дані.

"Була можливість – і вклала гроші в землю. Це моє особисте рішення", – додала вона.

За даними на сайті ОЛХ ціна сотки землі у Сокільниках стартує від 4 тис. дол. Тобто вже зараз Марціховська може продати свої ділянки і вторгувати 192 тис. доларів, або ж 7,7 млн грн, хоча, за декларацією, витратила на покупку майже втричі менше

У місцевих сокільницьких групах у соцмережах повідомляють, що найдорожча земельна ділянка чиновниці має кадастровий номер 4623686400:01:002:0366. Ділянка з таким кадастровим номером розташована в Сокільниках і її площа справді становить 0,25 гектара. Землі призначені для житлової та громадської забудови. Офіційно вказаний вид цільового призначення: для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Також за час роботи у Сокільницькій сільській раді чиновниця заробила на автомобіль CHEVROLET MALIBU. У декларації вартість машини вказана 455 тис. грн. Його придбала теж у 2023 році.

Заробітної плати за рік молода чиновниця отримала 365 тис. грн. Соломія Марціховська у декларації вказала також коштовний подарунок. Мама Ірина Марціховська, яка в Україні, за даними офіційних реєстрів, підприємницькою діяльністю не займалася, подарувала доньці понад 3 млн грн. Готівкою Марціховська тримає 243 тис. грн.

Разом з мамою Соломія має у Львові у приватній власності кімнату на 13 квадратів. До роботи в Сокільницькій сільській раді Марціховська була ФОПом, займалася діяльністю у сфері спорту.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews