На Львівщині СБУ затримала мешканку Луганщини, яку підозрюють у колабораціонізмі

17.07.2024 14:20   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині контррозвідники СБУ затримали колишню директорку однієї з шкіл тимчасово окупованої Луганщини. Жінку підозрюють у колабораційній діяльності.

Про це повідомили на Facebook-сторінці УСБУ Львівщини.

За інформацією правоохоронців, затриманою виявилась мешканка міста Антрацит, яка після захоплення населеного пункту почала співпрацювати з росіянами. Жінка обіймала посаду директорки однієї з шкіл.

"Колаборантка запроваджувала "освітні стандарти" країни-агресора в українському навчальному закладі та схиляла вчителів до співпраці з окупантами. Своїми діями вона допомагала загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України, а також поширювала ворожу методику викладання і залучала учнів до прокремлівських заходів", — йдеться у повідомленні.

Згодом жінка вирішила провідати свою доньку, яка мешкає в Києві. Однак у пункті пропуску "Угринів" на Львівщині під час спроби перетину кордону її затримали працівники СБУ.

Правоохоронці повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Максимальне покарання — позбавлення волі на три роки із забороною займати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років.

Жінці обрали запобіжний захід, і вона не зможе покинути територію України. Триває слідство.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews