Як у Львові знесли законно збудовану АЗС

12.08.2017 08:00   Джерело: galinfo
Опубліковано : Львівський Новинар

Представники ПАТ «Фірма «Львів-Петроль», чию заправку у Львові на вул. Лемківській, 9 у понеділок, 7 серпня, за рішенням суду було частково демонтовано, стверджують, що АЗС побудували законно, усі без винятку дозвільні документи як на будівництво так і на введення АЗС в експлуатацію у Товариства є. Про це сьогодні, 10 серпня, на прес-конференції зазначив Олег Радович, представник ПАТ «Фірма «Львів-Петроль», - пише galinfo.

Олег Радович коротко розповів історію співпраці з Львівською міською радою щодо спільного проекту  забудови земельної ділянки по вулиці Лемківська, 9 у тому числі - будівництва АЗС .

«У 2000  році між нашим товариством та комунальним підприємством Львівської міської ради «Ратуша-сервіс»,  засновником якого була  ЛМР, було укладено договір про спільну діяльність щодо освоєння згаданої земельної ділянки.  Йшлося про те, що ЛМР надає комунальному підприємству земельну ділянку  площею 1,4 га з відповідним цільовим призначенням, а ми натомість власним коштом  будуємо на ній комплекс  з трьох груп об’єктів  – гаражі з авто мийкою, офісом, готелем і платною стоянкою для ЛМР, а АЗС та торгово-офісний центр для товариства. По завершенні будівництва комплексу мали бути  оформлені відповідні документи на власність для ЛМР і нашого Товариства, в тому числі у відповідних пропорціях мали бути закріплені земельні ділянки у відповідних пропорціях.  Першим об’єктом будівництва була АЗС . Наше Товариство отримало у ЛМР усі необхідні дозвільні документи і збудувало АЗС . Збудували, хочу  наголосити, цілком законно.

Зокрема, 2001 року, після оформлення акту на право користування земельною ділянкою, тодішня інспекція Держархбудконтролю Львівської міськради нам надала дозвіл на виконання як підготовчих робіт так і  на виконання будівельних робіт. Акт готовності об’єкта до експлуатації  державно-технічна комісія підписала у січні 2002 року, далі у встановленому порядку цей акт було затверджено департаментом землеустрою та планування забудови міста ЛМР. Після цього у 2002 році на наше замовлення було виготовлено проект  будівництва гаражів з авто мийкою, офісом, готелем і платною стоянкою для ЛМР, кошторисна вартість якого станом на 2002 рік становила більше 1, 9 млн. грн.

Проте у 2003 році після чергових виборів  у Львові до влади у місті прийшла нова каденція депутатів та виконавчих органів. Відбувалися переговори стосовно подальшої долі договору про спільну діяльність, які завершилися відмовою ЛМР від будівництва для неї комплексу гаражів. У 2004 році ЛМР вилучила з користуванні Ратуші Сервіс земельну ділянку по вул. Лемківська, 9, на певному етапі виконавчі органи надавали пропозицію щодо її викупу. Проте знову чергові вибори, знову зміна влади і знову новий розвиток подій. У 2008- 2009 роках ЛМР прийняла рішення про надання земельної ділянки по вул. Лемківська 9. ПАТ «Фірма «Львів-Петроль» (0, 32 га для обслуговування вже існуючої АЗС і приблизно 1 га для будівництва торгового центру). І тут новий поворот подій – на арені з’являється  новий  власник т.з.в.нерухомого майна – руїн колишнього млина. Розпочалася низка судових процесів, яка закінчилася відміною в судовому порядку рішень ЛМР, якими ділянка була передана в оренду нашому Товариству. Після кількох перепродаж руїн млина, сьогоднішньому їх власникові ЛМР передала в оренду земельну ділянку по вул. Лемківська 9. Крім того ЛМР подала позов до суду про визнання недійсним договору про спільну діяльність та усунення перешкод у користуванні землею. За результатами судового процесу було прийнято рішення про визнання недійсним Договору про спільну діяльність та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом демонтажу АЗС.

Ми не обговорюємо рішення судів, ми їх виконуємо, але раптом  з’ясувалось , що на прикладі нашої фірми влада вирішили показати , як вона бореться із  самовільним  будівництвом   у Львові.  Тому наголошуємо, що  ПАТ «Фірма «Львів-Петроль»  давно працює на ринку Львова і області, ми ніколи не були причетні до жодного незаконного будівництва, не здійснювали самовільного будівництва а завжди діяли виключно у рамках чинного законодавства. Повторюю, заправка була збудована на підставі виданих ЛМР дозвільних документів,  законно введена в експлуатацію, пропрацювала  більше 15 років. На наше переконання  зносять її  з іншої причини. Ну і власне, починати боротьбу із незаконними   самобудами у Львові зі знесення  легальної заправки – це  не справедливо », – зазначив Олег Радович.

Представник ПАТ «Фірма «Львів-Петроль» Андрій Комар своєю чергою також наголосив, що  «Фірма «Львів-Петроль» жодного разу не фігурувало у історіях про самовільне захоплення  землі  чи незаконному будівництві, тому говорити про незаконне , самовільне будівництво в даному випадку аж ніяк  не можна. Ми маємо мережу АЗС, і для нас  вкрай важлива довіра людей, тому ми хочемо, щоб наші клієнти знали правду про те, що відбувається»,  – сказав Андрій Комар.

За словами представник ПАТ «Фірма «Львів-Петроль»  Марти-Марії Яциніної, компанія має намір далі відстоювати у судах (Верховний суд України, можливо  міжнародні суди) позицію щодо законності роботи АЗС.

Додамо,  на демонтаж із міського бюджету Львова було виділено 1 млн грн. (Однак депутат Львівської міської ради Любомир Босаневич стверджує, що це було зроблено незаконно – без рішення бюджетної комісії міської ради).

Також  зазначимо, що оборудка із будівництвом житлового комплексу на Лемківській, 9  ( а це 1,5 га майже в центрі Львова з виходом на проспект Т. Чорновола), вочевидь, матиме продовження. Зокрема, такий висновок можна зробити зі слів Григорія Бойка, голови ОСББ, що на вулиці Лемківській, 9а. Його інтерес у цій справі у тому, що відповідно до рішень Львівської міської ради, які він має на руках, лінія нового житлового кварталу мало не перерізає навпіл його будинок. Начебто у будинку нема ні під’їздів, ні під’їзної дороги. Отже, за його  словами, Львівський хлібокомбінат (структурний підрозділ ДАК «Хліб України») продав згадані руїни «Торговому дому «Геосистеми», а ті перепродали їх «Резерву плюс» - компанії, що зареєстрована  на Британських Віргінських Островах. «І це при тому, що є акти, які свідчать, що руїни повністю  розібрані і що їх за документами нема», – зазначив Григорій Бойко. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galinfo