Наташа Влащенко представила у Львові книгу, що проливає світло на анексію Криму

18.09.2017 12:00   Джерело: zik
Опубліковано : Львівський Новинар

У суботу, 16 вересня, на Форумі видавців у Львові відбулася презентація книги генерального продюсера телеканалу ZIK, ведучої програм «HARD», «Перші другі» та політичного ток-шоу «Народ проти» Наташі Влащенко під назвою «Крадіжка, або Біле сонце Криму», - пише zik.

Ця книга присвячена одній із найтрагічніших подій в історії сучасної України – віроломному захопленню Криму Російською Федерацією. Авторка детально дослідила день за днем, як відбувала анексія півострова впродовж зими-весни 2014 року. У книзі представлені розповіді людей, які були в епіцентрі тих подій. Це і такі топ-чиновники й політики як О.Турчинов, О. Кіхтенко, А. Аваков, С. Полторак, І. Смешко, В. Наливайченко, Р. Чубаров, а також військові і звичайні жителі Криму. Розповідь журналістки супроводжується фотохронікою кримських подій.

Як зазначив директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, ця книга була видана навесні російською мовою, тепер вона перекладена українською. І україномовний варіант надійде в продаж якраз після Форуму видавців.

Сама Наташа Влащенко під час презентації розповіла, що ідея написання такої книги виникла спонтанно. «У певний момент мені здалося, що всі забули, що Крим анексований. І це було боляче, бо в моєму житті багато що пов’язано з Кримом», – зазначила вона.

Робота над книжкою тривала два роки і, як розповіла авторка, була непростою.

Читайте також

Журналістка Олександра Шутко видала книжкою переклад листів легендарної Роксолани

«Я написала цю книгу заради двох речей. По-перше, щоб відкрити правду і показати всі факти. По-друге, в нас є надія повернути Крим, поки ми не забули про нього, поки нас це болить і поки ми будемо бити в дзвони», – сказала Наташа Влащенко.

Також вона зазначила, що нікого не звинувачує в тих подіях, але як журналіст ставить питання: коли ми почуємо імена винних в анексії Криму? Чому ніхто із посадових осіб не відповів за це?

Водночас, відома журналістка і телеведуча погоджується з тим, що Україні повернути Крим буде важко, однак вона переконана, що це потрібно починати робити вже зараз.

«Через дипломатичні механізми, через санкції треба починати цей шлях. Унаслідок анексії Криму ми отримали колосальні економічні втрати і не маємо права забувати про це. Поки є десятки і сотні свідків того, як це відбувалося, треба починати міжнародний судовий процес», – наголосила вона.

Зазначимо, що «Крадіжка, або Біле сонце Криму» – не перша проба пера генерального продюсера та ведучої ZIKу. У 2011 році у співавторстві з журналістом Євгеном Мінком Наташа Влащенко видала «Діалоги тварин», де в жартівливій формі розповіла про особливості українського соціуму і медіа. У 2015-му Влащенко разом із блогером Гаріком Корогодським написала книгу «У нас був секс» на вічну тему стосунків жінок та чоловіків.

На своїй сторінці у Фейсбук Влащенко подякувала всім, кого ця книжка не залишила байдужим.

Пройшла презентаця «Крадіжки» на Львівськом книжному форумі.

Дякую губернатору пану Олегу Синютці, Лілії Гриневич, Юрію Павленко, Іллі Ківі, які знайшли час для спілкування.

Дякую моєму видавцю Олександру Красовицькому.

Дякую друзям Владимир Солоп Мирослава Солоп Слава Прицак.

Та всім іншим, хто задавав прекрасні запитання та говорив слова, від яких я червоніла.

А ще пан Юрій Андрухович чудово читав свої вірші) Львів- прекрасне місто з фантастичними людьми, смачною кавою і атмосферою ідеалізму, якого ніколи не буває забагато.

Дякую всім! 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zik