Мешканці Кульпарківської протестують проти будівництва багатоповерхівки

Скандальна забудова не дає спокою людям.

29.09.2017 09:30   Джерело: Zaxid.Net
Опубліковано : Патрік Скеля

Мешканці, які протестують проти будівництва 23-поверхового будинку на перехресті вулиць Кульпарківської та Виговського, погодились на переговори із забудовником, пише - Zaxid.Net.

Читайте також

На Варшавській дівчина випала з дев'ятого поверху
За дозволом міськради Львова приватна фірма будуватиме ринок на вулиці Личаківській
Польща відмовилася від зображення львівського Меморіалу орлят у нових паспортах

Уже кілька років мешканці Франківського району борються із забудовою ділянки на перехресті вулиць Кульпарківська – Виговського. За їхніми словами, забудовник у спальному районі хоче звести 20-ти поверховий будинок. Тож тривожаться, що не буде місця, аби прогулятися з дітьми чи запаркувати машину. Та у четвер, 28 вересня, зустрілися з представником забудовника, щоби досягти компромісу.

Ще з 2008 року місцеві мешканці називають цей майданчик скандальною забудовою. Мовляв, ТзОВ «Плаза Львів» хоче звести у спальному районі з приватними будинками 23-поверхову споруду. Активісти кажуть: воліли би бачити тут громадський простір, а не величезний торговий центр.

«Я вам скажу чесно, що ми навіть не думали про цільове призначення будівлі, яка вона буде. Ми як почули, що 23 поверхи. Це просто в голові не вкладається!», – ділиться враженнями активістка та місцева мешканка Ольга Риглей.

Представник забудовника запевняє: висотки не буде, побудують лише триповерховий розважальний центр. Мешканці не вірять, бо дозвіл від департаменту містобудування передбачає два десятки поверхів.

«Ми вважаємо, що скарги мешканців, а також пікети будівництва є безпідставними, оскільки на даний час у нас наявна вся дозвільна документація для того, щоби здійснювати будівництво. Таким чином замовник будівництва реалізовує своє право на забудову», – пояснив представник забудовника Роман Пупко.

Тож незабаром підприємство і місцеві жителі шукатимуть компроміс. Проте жителі району обіцянкам не вірять, тож у п'ятницю, 29 вересня, всі мають зустрітися у міській архітектурній комісії, щоби скласти меморандум. За документом будова матиме не більше трьох поверхів, а територія навколо буде облаштована для відпочинку мешканців вул. Кульпарківської.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zaxid.Net