У Львові надрукували брайлем і озвучили збірку віршів Тараса Шевченка «Дитячий Кобзар»

09.03.2018 09:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Збірку віршів Тараса Шевченка «Дитячий Кобзар» у Львові створили (надрукували шрифтом Брайля і доповнили CD з аудіоверсією книги) в Ресурсному центрі  освітніх  інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська  політехніка», який очолює Оксана Потимко – автор цієї ініціативи. Рельєфно-крапкову   версію  (брайлем) книги друкували  спеціалісти  Центру. Поезії озвучували 12  незрячих  дітей, віком від 8 до13 років, та 7 відомих львівських артистів і музикантів. Всі, хто працював над проектом, виконували  свою  роботу  благодійно, і тираж книги розповсюдять безкоштовно. Про це інформує прес-служба ЛМР, пише - ТРК Львів.

Читайте також

Наташа Влащенко представила у Львові книгу, що проливає світло на анексію Криму
Назвали найкращі книги року назвали на «Форумі видавців» у Львові

Як розповіла керівник Ресурсного центру освітніх  інформаційних технологій  для   осіб   з  особливими  потребами   НУ  «Львівська  політехніка» Оксана Потимко, тираж  книги – 120 примірників, і це дуже багато.  Адже, з її слів, до прикладу, в Києві зараз надрукували книгу про дівчат і хлопчиків тиражем 30 примірників  для всієї України.

Аудіоверсію  готували  12  незрячих  дітей, віком від 8 до 13 років,  серед   яких – усі  четверо  інклюзят  і  восьмеро  учнів  Львівської  спецшколи-інтернату  №100.  Крім  незрячих  дітей,  поезії  Шевченка  озвучували  семеро відомих львівських артистів та музикантів: Оксана  Муха,  Олександр Божик, Славко Нудик, Андрій Хавунка, Павло Табаков,  Олеся   Киричук,  Дмитро  Кацал. Озвучували  книгу в   студії  звукозапису  Ресурсного  центру  Львівської  політехніки. Допомагала діткам і була консультантом актриса  Олександра  Бонковська, яка вже довгий час допомагає в реалізації схожих ініціатив.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews