На Львівщині судитимуть екс-голову селищної ради

26.06.2019 12:34   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

Колишній чиновниці, яка незаконно передала односельцю земельну ділянку, «світить» вісім років в’язниці.

Читайте також

Суд виніс вирок ще одному учаснику перекриття траси у Гряді
Суд не дозволив Львівській міськраді викупити стадіон «Сільмаш»
Шахрая, який завдав Львівській міськраді шкоди на понад 30 мільйонів, судитимуть

Про це повідомили в середу, 26 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Самбірською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екс-голови однієї із селищних рад району, яка підозрювалась у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем)», пише - Щоденний Львів.

«Обвинувачена, зловживаючи службовим становищем, у 2004 році підписала рішення сільської ради про передачу у власність жителю Самбірщини земельної ділянки площею 1,85 га (за межами населеного пункту). Це при тому, що прийняття таких рішень на той час належало до виключної компетенції державної районної адміністрації», – поінформували також у прокуратурі.

«Надалі чиновниця підписала Державний акт на право власності цієї землі. Внаслідок таких махінацій чоловік незаконно отримав у приватну власність земельну ділянку, а інтересам держави було завдано тяжких наслідків», – розповіли також у прокуратурі.

«Ухвалою слідчого судді Самбірського міськрайонного суду Львівської області накладено арешт на зазначену земельну ділянку вартістю понад 97 тисяч гривень. Тепер за вчинене жінці загрожує до восьми років позбавлення волі», – повідомили також у прокуратурі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів