Львівські архітектори перемогли у всеукраїнському конкурсі

10.07.2019 17:31   Джерело: Status Quo
Опубліковано : Патрік Скеля

12 проектів львівських архітекторів стали переможцями всеукраїнського конкурсу архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards.

Читайте також

Львівський піаніст здобув першу премію на Міжнародному конкурсі в Італії
У Львові обрали проект будівництва міського архіву (Фото)

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

У ІІ всеукраїнському конкурсі архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards, який завершив роботу у червні, перемогу отримали 12 проектів львівських архітекторів. Вони вибороли 4 третіх, 4 других і 4 перших місця.

Серед переможців проект ЛКП «Інститут просторового розвитку» реконструкція вулиці Павла Римлянина. Цей проект перетворив повністю запарковану вулицю, названу на честь архітектора епохи відродження Павла Римлянина, на затишний простір, що з’єднує жваву площу Митну з вулицею Пекарською.

Як розповів Юліан Чаплінський, начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, у номінації багатоквартирного житла третій диплом взяв арх офіс «Зелемінь» з малоголосківськими пагорбами.

  • В номінації комерція — перше місце за проект від молодих львівських архітекторів Сергія Губаря, Аліни Саніної та їхніх колег (між іншим та сама команда вигравала конкурс на майданчик в сквері Юра) — обновлення гостьових бунгало в бухті вікінгів.
  • Друге місце в номінації нереалізованої комерції — проект готелю «на небі» в Карпатах від львів’янки Оксани Шумелди.
  • В номінації нереалізовані громадські споруди перше місце по достоїнству взяла "Симетрія" Миколи Рибенчука та його доньок.
  • В номінації нереалізованих громадсько-культурних об'єктів — знову Оксана Шумелда взяла 3 місце за інформаційний павільйон.
  • В номінації реновації історичних споруд друге місце отримав львівський Банк Готель від Віктора Кудіна та Олі Рябової, які так багато працюють у Львові, що можуть вважатися львівськими архітекторами.
  • В цій же номінації, але нереалізованих об'єктів третій диплом бере знову «Зелемінь» за проект реставрації Жовківського замку.
  • В категорії міський дизайн друге місце посідає реалізований проект вулиці Павла Римлянина від львівського ЛКП «Інститут просторового розвитку».
  • Відома львівська урбаніст та архітекторка Оля Криворучко забрала перше місце в номінації нереалізованих ландшафтних проектів за свою конкурсну роботу парку Жванецького в Одесі.
  • Ще одну статуетку першості взяв AVR development за проект детального планування ревіталізації заводу Алмазінструмент на Промисловій у Львові.
  • І останню нагороду — друге місце отримала студія Ліхт Форум за підсвітку Латинської катедри у Львові.
  • Пальму першості, гран прі, отримав проект набережної в Тернополі від Дмитра Райфшнайдера, випускника НУ «Львівська політехніка».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo